Тейлър Суифт постави рекорд в Spotify

Тейлър Суифт постави рекорд в Spotify

Сподели

Певицата Тейлър Суифт постави нов рекорд в платформата Spotify в петък, предаде ДПА/Пи Ей мидия.

Преиздадената ѝ продукция „1989“, която излезе на пазара на 27 октомври, се превърна в най-слушания албум в рамките на ден в Spotify от началото на годината, става ясно от съобщение в социалната мрежа X. (доскоро известна под името Twitter), цитирано от БТА.

Албумът „1989“ е новата версия на продукцията на Тейлър Суифт от 2014 г., която включва и хита „Shake It Off“. Оригиналът е продаден в девет милиона копия в САЩ и спечели награда „Грами“ за албум на годината. Излязъл през 2014 г. и кръстен на рождената ѝ година, оригиналният „1989“ означаваше звуково прераждане. Суифт се беше отърсила от кънтри корените на първите си четири студийни албума и се беше обявила за пълноценна поп звезда.

Новата версия съдържа 13 песни от оригинала плюс

5 неиздавани досега парчета.

Певицата презаписва ранните си албуми от 2021 г. насам след продажбата на предишния й лейбъл „Big Machine Records“ на музикалния мениджър Скутър Браун, с когото певицата има сериозни спорове. Така той се сдоби с правата върху творбите на Суифт. Тя така и не успя да откупи правата за продукциите си от него, което доведе до напускането на лейбъла. Името на новия ѝ продуцент е Джак Антоноф.

Фото кредит: Natasha Moustache/TAS23/Getty Images

Актуално

Избрано за вас