The Weeknd надмина собствения си рекорд с 120,7 милиона месечни слушатели в Spotify

Снимка: Wagner Meier and Pedro Viela / Getty Images

The Weeknd надмина собствения си рекорд с 120,7 милиона месечни слушатели в Spotify

Снимка: Wagner Meier and Pedro Viela / Getty Images
Сподели

The Weeknd официално счупи собствения си рекорд за най-много месечни слушатели в Spotify, достигайки над 120,7 милиона. Суперзвездата стана първият изпълнител, който достигна 100 милиона месечни слушатели през февруари 2023 г. и оттогава запазва първото място. Тейлър Суифт и Били Ейлиш наскоро се присъединиха към него като единствените други изпълнители с над 100 милиона месечни слушатели.

Това постижение идва след излизането на последния музикален видеоклип на The Weeknd към песента „Timeless“ с Playboi Carti, продуциран от Pharrell. Наскоро той представи и новата песен „Dancing in the Flames“ от дългоочаквания си албум Hurry Up Tomorrow, който вече е наличен на винил и CD.

Снимка: Pedro Vilela/Getty Images

Миналия месец The Weeknd изнесе напълно разпродаден концерт на стадион в Сао Пауло, който беше излъчен ексклузивно в YouTube. Милиони фенове по целия свят се включиха, за да се насладят на характерния му глас и наелектризиращо сценично присъствие. Той подготви и малка изненада с гостите Playboi Carti и Anitta. Неговият концерт бързо се утвърди като най-популярния музикален сет в САЩ и стана тренд в 24 други държави, което допълнително засили влиянието му на глобалната музикална сцена, съобщават от Digital Music News.

Десет процента от нетните приходи от всички продажби на мърчандайз, свързани със събитието и онлайн, ще бъдат

дарени на Фондация Бразилска душа на BrazilFoundation.

Тя играе важна роля, като подкрепя общности, които са засегнати от природни бедствия и икономически трудности в Южна Бразилия.

Hurry Up Tomorrow е третата и последна част от трилогията на The Weeknd. Тази трилогия включва предишните албуми After Hours (2020) и Dawn FM (2022). С новия албум артистът отново доказа своята способност да съчетава лични преживявания с глобални въпроси, утвърдявайки се като

един от най-влиятелните творци на съвременната музикална сцена.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас