Тино разкрива неподозирана своя страст в клипа към „Дишай“

Тино в "Дишай", Снимка: Иван Христов

Тино разкрива неподозирана своя страст в клипа към „Дишай“

Тино в "Дишай", Снимка: Иван Христов
Сподели

В края на лятото на 2022 г. Тино създава текста и музиката на първата версия на песента си „Дишай„. Тя звучеше по неговите концерти оттогава насам и дори стана част от неговия концертен филм от Sofia Live Club. Воден от реакцията на публиката, Тино решава това да е неговият следващ сингъл.

„Идвам от алтернативната клубна сцена и свирене в група с барабани и китари, но последните години

у мен все повече взима превес електронната музика –

и като слушател, и като изпълнител, и като автор, споделя Тино. 

Сякаш в точния момент се запознава с украинския музикален продуцент Томаш Лукаш, който отскоро е в България. Благодарение на общите им музикални интереси и това, че и двамата са рускоговорящи между Тино и Томаш съвсем естествено започва добро приятелство и съвместна работа. 

„Томаш е продуцент и музикант от особено високо ниво, работил с огромни украински, руски и въобще звезди от цял свят! Още от запознанството ни се въодушеви да ми покаже с какво може да допринесе. Бързо разбрах, че е неизбежно да се сработим и сприятелим!“

Томаш чува демото на „Дишай“, което Тино му пуска, казвайки му предизвикателно „покажи ми какво би направил ти“. Оттогава двамата работят заедно като първата им обща продукция е вече факт.

 

Зад видеоклипа на „Дишай“ застават отново режисьорът Свилен Славов в екип с Виктор Добрев.

В клипа Тино си партнира с талантливата Мария Толин, която освен модел е и вече издаван автор на поезия.

„Когато показах на Свилен лицето на Мария търсенето ни приключи – тя

носи точно тази бунтарска енергия и неподправена красота,

която ни беше нужна, за да разкажем историята на тези двама калпазани, открили се случайно.

Във видеото на „Дишай“ Тино най-после подобаващо показва и своята страст към автомобилите.

 „От самото начало искахме да изровим от някъде класически американски масъл кар, но не ни се отдаваше. Бяхме открили компромисен вариант, но сутринта на първия снимачен ден по възможно най-случайния начин разбрах, че имаме общи приятели с човек, който има Шевролет Каприз от 1984г. в отлично състояние. Беше като подарък от съдбата, не можехме да повярваме! Та много специални благодарности на нашия нов приятел и автомобилен ентусиаст Димитър Тилев!

„Това е вторият ни проект с новия лейбъл East Art и заедно с моят екип много се вълнуваме, че се задава вълна от ново звучене в моето творчество! Демата ми се трупат и чувствам, че няма да се бавим много с още и още песни! Приоритетът ми сега е да им дам възможност да се появят на бял свят възможно най-скоро“, обобщава младият артист.

Актуално

Избрано за вас