ТОП 10 най-добри песни на 2023 година

Снимка: The Hollywood reporter

ТОП 10 най-добри песни на 2023 година

Снимка: The Hollywood reporter
Сподели

Трудно е да мислим за 2023 г. в областта на музиката и да не споменем „Барби“, международните успехи на Karol G, възхода на певицата, автор на песни, танцьорка и инженер Виктория Моне и старта на бъдещата поп звезда Tyla.

А след това идват и SZA и Бионсе.

Те издадоха умопомрачителни албуми през миналата година, но не си почиваха и през 2023 г.

В края на годината ви представяме списък от 10 любими песни за 2023 година, според The Hollywood Reporter.

1. SZA, “Snooze“

“Ain’t a home when you’re not here/Hard to grow when you’re not here“, пее SZA в тази модерна любовна песен, която в момента обединява целия свят. С продуцентската помощ на живата легенда Babyface и на изгряващата звезда Leon Thomas изповедното парче на SZA е прочувствено и съвършено.  В него ясно се усеща нейната R&B автентичност.

2. Бионсе, „Cuff It [Wetter Remix]“

Миналата 2022 г. беше годината на Бионсе – същото обаче важи и за 2023 г. Заедно с разтърсващото си световно турне „Ренесанс“ тя ни благослови със секси ремикс на „Cuff It“, превръщайки песента в оптимистичен фънки хит.

3. Jonas Brothers, „Vacation Eyes“

Ник, Джо и Кевин навлязоха в ерата на съвременната музика за възрастни и „Vacation Eyes“ е видът мек поп с рок звучене, който искаме от тях. Нека го наречем Uncle Pop.

4. Doechii, “ What It Is (Solo Version)“

От първото си слушане „What It Is“ на Doechii е неустоима и пристрастяваща. Опирайки се на хита на Triville от 2004 г. „Some Cut“ и на попкултурния момент на TLC от 1999 г. „No Scrubs“, рапърът излезе с размах и текстът не разочарова: „That’s that lemon pepper thing/I’m a 10 piece baby“.

5. Виктория Моне, „On My Mama“

Говорейки за разкош, 2023 г. беше годината на R&B момичетата, които преобръщаха рап класики и ги правеха свои – в съчетание с епична хореография. А фактът, че Monét е написала „On My Mama“, докато е преживявала следродилна депресия, я превръща в нещо повече от танцов химн – тя е химн на живота.

6. Billie Eilish, „What Was I Made For?“

Eilish и Finneas може би имат гарантирана победа за най-добра оригинална песен на Оскарите с тази красива и болезнена песен от „Барби“. За какво са били създадени? За да пишат, да пеят и да споделят с останалите.

7. Зак Брайън с участието на Кейси Мъсгрейвс, „I Remember Everything“

Суровите и властни вокали на Брайън рисуват жива история за една отминала любов. А сладкият тон на Мъсгрейвс осигурява печеливше подкрепящо изпълнение.

8. Mitski, „My Love Mine All Mine“

Буквално можете да чуете любовта, която се излива от тази инста-класическа песен, създадена от номинираната за „Оскар“ авторка на песни Mitski.

9. Karol G x Shakira, „TQG“

Всичко, което може да се каже за тази песен е: Две суперзвезди + завладяващ текст за бившите + съблазнителна хореография = емблематично сътрудничество.

10. Miley Cyrus, “Flowers“

Този списък няма да е пълен, ако в него не присъстват Майли Сайръс и нейната емблематична песен “Flowers“ . Пасивно-агресивната песен звучи като актуализация на „I Will Survive“. Превърналата се в хит песен е толкова запомняща се, че счупи няколко рекорда за стриймване в Spotify.

Актуално

Избрано за вас