Гръцката звезда Триандафилос ще пее в памет на Василис Карас в НДК

Снимка: Fest Team

Гръцката звезда Триандафилос ще пее в памет на Василис Карас в НДК

Снимка: Fest Team
Сподели

Един от най-популярните гръцки изпълнители –  Триандафилос, пристига у нас на 6 март 2024 за концерт в София. Придружен от своя бенд, той ще изпълни на живо най-популярните си песни,

пренасяйки гръцката атмосфера в българската столица

с летни хитове като „Se Perno Gia Na Sou Po“. Концертът в Зала 1 на НДК е в памет на любимата гръцка звезда, която почина в края на миналата година – Василис Карас. Участие в него ще вземат музиканти, които са били на една сцена с легендарния изпълнител. 

Билетите влизат в продажба днес в мрежата на ticketstation.bg и стартират от 44 лв. 

Триандафилос Хадзиниколау е родом от Родос, където едва на 8-годишна възраст започва да взема уроци по пиано. Това е  и основната причина години по-късно да избере музиката пред футболната кариера. На 19 години той заминава за Атина, насърчаван от композитора и текстописец Тодорис Макридис. Още на следващата година издава първия си самостоятелен албум „Vlepo Kati Onira“.

След първата си златна плоча Триандафилос се цели още по-високо и вторият му албум успява да изпъкне и

донесе платинен статут

за много кратко време. Първите години на новото хилядолетие носят на музиканта хит след хит, а той продължава да се радва на успехи и до днес. През 2008 излизаSto Diko Mou Stathmo“, 2020 –Adrenalini“, 2022 –Se Perno Gia Na Sou Po“, а през 2023 – записва хитовите дуетни парчетаArgouses“ иBoom Boom“.

В допълнение към личната си дискография Триандафилос е

съставил повечето от песните

от първите два албума на Наташа Теодориду. Пял е на една сцена и с други известни изпълнители като Василис Карас, Левтерис Пандазис, Кети Гарби, Ламбис Ливиератос, Дионисис Схинас, Ирини Меркури и Андонис Вардис.

Четири от десетте албума на Триандафилос са платинени или златни.

В момента самият той композира парче и няма търпение да го представи пред своята публика и в София на 6 март догодина.

 „Ще продължавам да радвам почитателите си в България с все по-добри и запомнящи се песни и концерти“, споделя гръцкият изпълнител.

 Билети може да намерите ТУК.

Актуално

Избрано за вас