Трио Viva представят песен, албум и концерт

Снимка: PesenBG

Трио Viva представят песен, албум и концерт

Снимка: PesenBG
Сподели

Трио Viva започва годината с анонс на три проекта – нов сингъл, албум и концерт-премиера на албума на 8 март в „Грамофон“, предаде БТА по информация от екипа на формацията.

Сингълът Moonlit Sky е

с участието на актрисата и певица Яна Николова,

която е автор на текста на песента. „Песента е за страстта и любовта, за независимата жена, която е и авантюрист дори в любовта“, казва тя. Бисер Овчаров-Барни е режисьор, оператор и монтажист.

Дебютният албум на Трио Viva

Supernova включва 12 песни

и според триото е в стилова еклектика от поп, денс, рок и рeгeтон, а обединяващият елемент е многогласното пеене.

Автор на музиката в албума е Славчо Николов от „Б.Т.Р.“,

който също така е музикален продуцент и мениджър на триото. Текстовете са негови и на Яна Николова, а аранжиментите са на Славчо Николов и Алекс Нушев. Звукозаписът е с участието на Мишо Шишков – пиано, Ясен Велчев – пиано, Илиян Диков („Б.Т.Р.“) – барабани, Славчо Николов – китара, и Алекс Нушев – бас китара.

Снимка: PesenBG

В концерт на 8 март триото ще изпълни на живо всички песни от албума, заедно с кавъри на популярни български и световни хитове в нов аранжимент, както и акапелни изпълнения. Гост изпълнители ще са Славчо Николов и Яна Николова – за Moonlit Sky.

Трио Viva са Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова. И трите са родени в София и

пеят от 4-годишни.

От инициалите на имената им идва и името на групата – V-I-V и накрая добавят и първата буква от азбуката – А.

Трите дами се запознават в детски център за изкуства „Зорница“, когато са само на 4-годишна възраст. Когато стават на осем-девет години, след конкурс в Берковица, излъчен по телевизията, решават, че могат да бъдат трио. Днес те имат зад гърба си не едно отличие. Участвали са в редица музикални формати. Един от тях е „Гласът на България“, където взимат участие през 2019 г., в отбора на Иван Лечев. На вокалните двубои обаче отпадат. През лятото на 2021 г. излиза първият им сингъл „Птица в клетка“.

Актуално

Избрано за вас