Нашумелият турски рапър Ezhel с концерт у нас догодина

Снимка: Fest Team

Нашумелият турски рапър Ezhel с концерт у нас догодина

Снимка: Fest Team
Сподели

Нашумелият турски рапър Ezhel, който живее в Берлин, ще издаде новия си албум през септември 2024. Веднага след това тръгва на своето първо световно турне, което включва и България. С концентрация на хитове и истински дивите си изпълнения на живо, Ezhel ще се представи със

своя първи концерт у нас в клуб „Строежа“

на 10 април 2025. Лимитираните билети за клубния му гиг са вече в продажба в мрежата на ticketstation.bg и са на цени, които стартират от 44 лв. 

Ezhel е водеща фигура в хип-хоп, трап и реге културата от Турция. Той се отличава със свежо звучене и умни текстове, с които успява да

обедини контракултурата и градския живот

на Анадола и Берлин. Влиянието му пресича много граници и континенти и създава уникална международна музикална култура, която се разпознава дори от хора, които не говорят турски.

През май 2017 г. Ezhel издаде дебютния си албум „Müptezhel“, който експериментално смесва трап, хип-хоп и реге звуци. Музиката му успява да пресече жанровете и той бързо се превръща в любимец на публиката, включително и на тази, която не е запозната с рап музиката. Той продължи да издава хитови сингли през 2018 и 2019 г. През ноември 2019 г. Ezhel издаде съвместен албум с германско-турския рапър Ufo361, озаглавен „Lights Out“. През 2020 г. – той и Murda издадоха съвместния си албум „Made in Turkey“.

За шест години Ezhel е издал седемнадесет песни, които достигат #1 и има повече от двадесет песни в топ 10 на турските и германските класации. 

Актуално

Избрано за вас