Пуснаха в продажба билетите за концерта на Хаусер от 2Cellos в Пловдив

Снимка: Fest team

Пуснаха в продажба билетите за концерта на Хаусер от 2Cellos в Пловдив

Снимка: Fest team
Сподели

Хърватският музикант Степан Хаусер от 2Cellos пристига за концерт на 15 юли 2024 г. в Античния театър в Пловдив. Изявата му пред българската публика е част от първото му самостоятелно турне „Rebel with a Cello“, съобщават организаторите от Fest Team.

В репертоара му са включени песни на Лейди Гага, Шакира, Чайковски, Шостакович. Концертът е с триактна структура, която включва

изпълнения от новия соло албум на хърватина „The Player.”

Събитието е част от програмата и на 11-ото издание на фестивала Opera Open 2024. Той представя и селекция концерти на виртуозни инструменталисти и джазмени, които привличат чуждестранна публика и развиват културен туризъм.

Билетите са в продажба от днес, 30 ноември, в мрежата на ticketstation.bg на цени от 140 до 220 лв.

Степан Хаусер, който се чувства в свои води на сцени като „Медисън Скуеър Гардън“, операта в Сидни и „Роял Албърт Хол“,

за втори път ще свири в Античния театър.

Като дует 2Cellos са гастролирали три пъти у нас – през 2014 г. в НДК, през 2015-а на римския амфитеатър под тепетата. Последният път беше през 2017 г. в зала „Арена Армеец“ в София.

През 2021 г. другата половинка от формацията – словенецът Лука Шулич, също гостува самостоятелно на българска сцена. Той зарадва публиката с концерти съответно във Варна и Пловдив. Двамата музиканти се прочуха както с музикалните си изпълнения, така и със своя атрактивен външен вид на сцената.

Актуално

Избрано за вас