Васко Василев е специален гост на празничен концерт на Опера Пловдив

Васко Василев е специален гост на празничен концерт на Опера Пловдив

Сподели

Виртуозният цигулар Васко Василев ще има специално участие на Празничния гала концерт „Градът празнува Операта“ на 16 юни (неделя) на площад „Централен“ в Пловдив, организиран от Операта и Общината.

Събитието е с вход свободен

и бележи кулминационен финал на честванията за 70-годишнината на музикалния институт, съобщи Катрин Гутман от културния отдел на Общината. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли от Италия. Както и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.

Снимка: Държавна опера Пловдив

Музикалният празник, с който Пловдив ще заживее със своята Опера, ще започне на стълбите на Каменица с концерта „Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера. След това от Римския стадион, където е разположена фото изложбата „Операта е тук“, ще тръгне

шествие на артисти от Операта до голямата сцена

на надлеза на ул „Гладстон“. Там е началото на гала концертът с гост-солист Васко Василев. Веднага след неговия край зрителите ще присъстват и на танцов пърформанс на балета на Опера Пловдив с изпълнения от спектаклите „Исус Христос Суперзвезда“ и „Утре след днес“.

Празничните инициативи за 70-годишнината на Опера Пловдив са обединени от слогана

„Операта е тук“.

Събитието се провежда по примера на редица големи европейски градове, където отворените концерти на местните оркестри и оперни театри се превръщат в общоградски културен празник. То е част от ежегодните концерти на Операта на открито „Класик Open Air” с вход свободен.

Актуално

Избрано за вас