Задава ли се краят на музикалната кариера на Селена Гомес?

Снимка: Getty Images

Задава ли се краят на музикалната кариера на Селена Гомес?

Снимка: Getty Images
Сподели

Селена Гомес е съвременна тройна заплаха: тя е световна попзвезда, номинирана за „Еми“ актриса и козметичен магнат. Но може би скоро ще прекрати кариерата си на певица.

„Чувствам, че имам още един албум в себе си“,

каза Гомес в епизод на подкаста „Smartless“. „Колкото повече пораствам, толкова повече си мисля, че бих искала да намеря занимание, на което да се спра“, продължава тя и добавя, че в идеалния случай би искала да се съсредоточи върху кариерата си на актриса.

От ранна възраст Гомес казва, че

иска да стане „сериозна актриса“.

Музикалната ѝ кариера започва само защото Disney се обръща към нея, за да създаде албум, докато тя се снима в ситкома на Disney Channel „Магьосниците от Уейвърли Плейс“ в края на 2000-те години.

„Мислех, че ще е забавно, и най-вече, че това ще е хоби, което наистина ми харесва“, казва тя. „Исках да бъда актриса. Никога не съм възнамерявала да бъда певица на пълен работен ден, но очевидно това хоби се превърна в нещо друго.“

От 2013 г. насам Гомес е издала три студийни албума с хитове като „Come & Get It“, „Same Old Love“ и „Lose You to Love Me“. През 2022 г. тя

печели първата от двете си награди „Грами“

за най-добър латино поп албум за испаноезичното си EP „Revelación“. В края на миналата година тя издаде най-новия си сингъл „Single Soon“.

Рано превърнала се в тийнейджърска икона благодарение на „Магьосниците“, в момента Гомес участва и в признатия от критиката сериал на Hulu „Убийства в сградата“ заедно с Мартин Шорт и Стив Мартин. Тя се е снимала още в различни филми като „Купонджийки“ и „Един дъждовен ден в Ню Йорк“.

Преплитането на музикалната и актьорската ѝ кариера се е отразило на Селена, каза тя в епизода на подкаста, отчасти заради

борбата ѝ с психичното здраве.

Това е тема, за която тя говори открито в документалната си поредица от 2022 г. „Selena Gomez: My Mind & Me“.

Макар да споделя, че нищо не я принуждава да избира между музиката и актьорството, тя признава, че изборът може да се очертае в бъдеще.

Освен че се занимава с музика и актьорско майсторство, през 2020 г. Гомес основава козметичната си компания Rare Beauty, която в подкаста тя нарича „най-големия подарък“. „Стартирах я по време на Covid и тя просто потръгна и не мога да бъда по-благодарна“, добави тя. „Наистина се гордея.“

Актуално

Избрано за вас