Дзукеро изнася концерти във Варна и София през април

Снимка: IMDb

Дзукеро изнася концерти във Варна и София през април

Снимка: IMDb
Сподели

Италианският изпълнител Дзукеро ще пее за първи път във Варна на 27 април, съобщават организаторите на концерта. Гостуването му е част от актуалното му турне за 2024 година. В рамките на визитата си звездата ще посети и София на 29 април.

В 40-годишната си кариера италианецът е изпял едни от

най-обичаните световни хитове,

част от които с други знаменити изпълнители. Сред тях е дуетът му с Пол ЯнгSenza Una Donna, с Боно от U2 – Blue, с Майлс ДейвисDune, както и Miserere с великия тенор Лучано Павароти. 

През 2022 г. и 2023 г. Дзукеро обикаля целия свят с World Wild Tour, пише БТА. Турнето включваше и

14 италиански концерта,

припомнят организаторите. Два от тях са в родния му град Реджо Емилия през миналата година и с тях той отбеляза 40-годишна кариера в музиката. Изнася и серия от концерти в САЩ заедно със звездния Андреа Бочели. През октомври 2023 г. на голям екран излезе документалният филм ZUCCHERO – Sugar Fornaciari.  

През 2024 г. Дзукеро планира да издаде нова версия на Senza Una Donna с Джак Саворети и да се завърне на сцената със своето Overdose D’Amore World Wild Tour. Турнето ще започне с три концерта в Royal Albert Hall в края на март, а на 27 април италианецът ще бъде в България. По думите му той пази спомени от топлото посрещане на публиката и обича културата на страната.

Актуално

Избрано за вас