Насимо и още файн арт и тату артисти рисуват с благотворителна цел

Снимка: Nasimo

Насимо и още файн арт и тату артисти рисуват с благотворителна цел

Снимка: Nasimo
Сподели

Български художници се обединяват с благотворителна цел. Bulgariа Tattoo Expo и фондация Fine Graff Art с основател Станислав Трифонов – Насимо, организират

събирането на средства за подобряване на образователната среда в българските училища.

Файн арт и тату артисти правят колаборация между стиловете и ще създадат картини върху платна, които ще бъдат представени и продадени на отворен търг, съобщават организаторите. Събитието ще се проведе на 1 и 2 юни в новооткритото пространство Inside Ink Tattoo Studio.

Съвместната инициатива е под надслов „Изкуството, което преобразява: Рисуваме бъдещето на образованието“. Освен чрез продажба на лимитирани творби и принтове, средства ще се събират и под формата на дарения по сметката на фондацията.

Снимка: Inside Ink

Събраната сума ще бъде изцяло насочена към

обновяването на училища и изрисуването на стенописи.

А виртуална галерия ще събере всички творби и имената на артистите и дарителите. Участниците ще създават изкуството си в рамките на два дни, като

общата тема ще кореспондира с мисията на фондацията.

В студиото ще рисуват тату артистите Spiro (Станимир Стойчев), Петя Евлогиева, Алекс Родригес – Кубинеца, Марио Ботев – RIJV, Жулиан Павлов, Калин Тонев. Както и файн арт артистите Станислав Трифонов – Насимо, Камен Бонев, Димитър Йотов, Светлозар Янков, Иван Шопов, Дамян Бумбалов, съобщават от екипа.

Снимка: Насимо

Организаторите отбелязват, че за да се подкрепи минималния отпечатък върху околната среда,

в инициативата ще се ползват устойчиви материали.

Проектът цели да има дългосрочен ефект, като се поддържа връзка с училищата, след като реновациите са завършени. Цел е и да се организират последващи инициативи за допълнително облагородяване и надграждане на постигнатото. По-нататъшни планове включват участието на доброволци – ученици и техните семейства, а на всяко училище се представят предварителни скици, които подлежат на одобрение.

Снимка: Насимо

От екипа казват, че проектът на фондацията „Великата стена на България“ не само ще допринесе за подобряване на образователната и градската среда у нас, но и ще създаде едно уникално събитие, обединяващо общността, като помогне за изграждане на връзки между творците и хората, които споделят обичта към изкуството и образованието.

Още за инициативата може да намерите в събитието във фейсбук тук.

Актуално

Избрано за вас