Проектокабинет „Главчев“: Найден Тодоров оглавява културата, Евтим Милошев – туризма

Снимка: Софийска филхармония

Проектокабинет „Главчев“: Найден Тодоров оглавява културата, Евтим Милошев – туризма

Снимка: Софийска филхармония
Сподели

Найден Тодоров е номиниран за министър на културата в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

Найден Тодоров е много добре познат. Бил е диригент и в Пловдивската опера и филхармония, на Русенската опера и филхармония. От 2017 г. е диригент на Софийската опера и филхармония„, изтъкна кандидатът за министър-председател.

Найден Тодоров

завършва с отличие музикалното училище

„Добрин Петков“ в Пловдив и продължава обучението си по оркестрово дирижиране при професор Урош Лайовиц, хорово дирижиране при професор Гюнтер Тойринг и оперно дирижиране при професор Конрад Лайтнер в Университета за музикално и сценично изкуство във Виена.

След утвърждаването си в музикалните среди той гостува на сцените на редица от най-големите културни центрове в Европа, Азия, Африка и Америка. Диригентът вече е бил служебен министър на културата в кабинета с премиер Гълъб Донев от 3 февруари до 6 юни 2023 г.

Евтим Милошев е

номинацията за министър на туризма

в проектокабинета на  Димитър Главчев, съобщи БТА.

„Евтим Милошев е доказан експерт и мениджър.Лично го познавам от много години и навсякъде, където е работил, се е справил добре“, каза кандидатът за служебен премиер в президентството.

Още като студент се явява на конкурс за предаването „Ку-ку“, където през 1991 г. започва работа като репортер. Следват „Каналето“, „Хъшове“ и „Шоуто на Слави“. След като напуска екипа на Слави Трифонов през 2007 г., заедно с Любо Нейков и Иван Спасов основават продуцентска компания. Екипът работи по десетки телевизионни формати и сериали, сред които „Комиците“, „Дървото на живота“, „Сървайвър“, „Столичани в повече“, „Дяволското гърло” и още.

Актуално

Избрано за вас