„Нина“ – спектакъл за любовта и престъпленията, който пленява с езика на танца

Снимка: Eli Deli

„Нина“ – спектакъл за любовта и престъпленията, който пленява с езика на танца

Снимка: Eli Deli
Сподели

Танцът е заложен в ДНК-то им. С него засвидетелстват любовта си, но и показват бурната си ревност – част от онези емоции, които ни правят човеци и разкриват несъвършената ни природа. Те са PRJCT 360 – група млади танцови артисти, които вдигнаха на крака зала 1 на НДК със своя шоу-спектакъл “Нина”. 

Всичко започва с една игра на шах, загатваща историята на главната героиня Нина – млада жена, която се готви за сватба със своя любим. 

Снимка: Eli Deli

Тя дълго време мислеше себе си за пешка, но

съдбата ѝ предложи възможност да мине през играта като царица”,

гласи официалният синопсис на представлението. Царуването обаче идва с цената на огромна жертва – човешки живот. Оказва се, че в любовта и на война в действителност всичко е позволено, дори и убийството. И макар след греха обикновено да следва покаяние, то при Нина се случва точно обратното – той подхранва чувството за безнаказаност. 

Вярвате ли, че цялата тази вихрушка от емоции и ситуации може да бъде разказана без думи? Е, PRJCT 360 го направиха единствено с езика на танца. Пред очите на публиката се

преплитаха хип-хоп, фюжън, джаз, попинг

(фънк стил, водещ началото си от Калифорния).  Всички те – създадени специално за спектакъла от хореографите Росица Терзийска, Симона Георгиева и Васил Золумов.

Снимка: Eli Deli

Препускайки между различните стилове, се озоваваме както зад решетките, така и в атмосферата на бляскаво кабаре на Бродуей. Страстните им дуетни изпълнения и енергичните екипни номера хипнотизираха, будеха въпроси дори и от най-малките посетители на шоуто и същевременно вълнуваха до последната минута. А когато осветлението угасна, а на сцената проблясваше единствено светлината от фенерчетата на детективите, тръгнали по следите на Нина,

сърцето ми сякаш препускаше в ритъма на музиката,

нетърпеливо да разбере каква ще бъде развръзката на шахматната партия.

Снимка: Eli Deli

 И всички това в съчетание с невероятните костюми, които ни пренесоха в ерата на джазовата музика. Техният дизайнер Никола Флоридов успява изкусно да съчетае настроенията от партитата от Великия Гетсби и модата днес, внасяйки допълнителен щрих изящество към мащабния български проект.

„Нина“ е единствено по-рода си танцово шоу, създадено на българска сцена преди вече 2 години. За да достигне до висините на бродуейските продукции екипът от танцьори преминава през тежки ежедневни тренировки и хранителни режими. В края на деня обаче всички лишения са си заслужавали. Талантът и усърдният им труд биват възнаградени  с любовта на публика и нейните бурни аплодисменти. Името PRJCT 360 вече се прочува в Чили и Турция, а в края на тази година ще покори и Франция.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас