„Нощните рицари“ – кои са те и за какво се борят

Снимка: Stage Hearts

„Нощните рицари“ – кои са те и за какво се борят

Снимка: Stage Hearts
Сподели

Те са загадъчни и скрити в перелината на нощта. Тя обаче не може да прикрие таланта и чара им – напротив. Като ярки светлини те проблясват в нощното небе. Те са „Нощните рицари“ и макар прожекторите да светят към сцената, светлината, която рицарите излъчват се отразява в пълните с емоции очи в публиката.

Малко тъжно е, че днес вече няма рицари.

Всичко, което рицарството носи – благородство, честност, смелост, галантност към жените – сякаш толкова много липсва на обществото ни днес. Или поне това е романтичната представа за тях.

Снимка: Stage Hearts

И точно защото сцената е място, където имаме силата да конструираме нови реалности – на нея се появяват рицари. Но не като от приказките – с доспехи, коне и мечове, а съвременни, въоръжени само с думи. Това обаче им е напълно достатъчно, защото думите им са посветени на най-голямото и непреходно нещо – любовта.

Това им оръжие има силата да те разсмее, замисли, натъжи и дори просълзи. А и не трябва да забравяме един ключов фактор – тези думи са изляни от сърцето на драматурга и писател Яна Борисова, а рицарите – лично подброни от нея, както ми споделя в интервю преди време.

Снимка: Stage Hearts

Влизаме в Sofia Live Club и забелязваме интересна тенденция – огромна част от публиката са жени. Няма как, когато на сцената пък са само мъже. И то какви…

„Те са млади, талантливи, красиви и разказват за мъжката гледна точка на този емоционален водовъртеж, в който всички рано или късно попадаме“, пишат организаторите.

„Нощните рицари“ е спектакъл по текстове на Яна Борисова, в който „няколко млади мъже говорят за любовта брутално откровено, без цензура и без задръжки по начин, по който никой досега не е правил“. Като бойбанда са, каквато е била и първоначалната идеята на Борисова, но

вместо песни, в репертоара им има поетични монолози.

Те са Александър Евгениев, Владислав Стоименов, Спартак Панталеев, Кристиян Негалов, Георги А. Богданов, Кирил Недков, Петър Петров.

Снимка: Stage Hearts

В последното издание компания им правеха специалните гости Александър Сано, Петър Антонов и Петър Дочев.

Зад проекта стоят още Димитър Коцев – Шошо (режисьор), Елис Вели (сценография) и Милен Кукошаров (музика).

Рицари са, но защо „нощни“?

Защо толкова харесват нощна? „Обичам тъмнината, защото заради нея най-ясно се вижда светлината“, казва един от тях. А и нощта е времето, в което сякаш най-лесно се говори на дълбоки теми.

Снимка: Stage Hearts

Подобни поетични спектакли се появяват все повече и се харесват от публиката, но детайлите са това, което отличава „Нощните рицари“. Атмосферата, нощния пейзаж и пейките, артистизма на всички на сцената, откровеността, с която говорят и

уникалната възможност всеки да се припознае в историите им.

Имаше текстове, които са открити диалози с любимата или по-скоро бившата любима, която в действителност винаги искаш да остане сегашната. „Напиши ѝ че ти липсва“, съветват героя на сцената. „Ужас“, чувам зад себе си в публиката като отговор. После смях…

Снимка: Stage Hearts

Съвсем скоро „Нощните рицари“ отново ще завладеят сцената и сърцата на публиката в специален спектакъл. Специален, защото на сцената заедно с тях ще се качи изключителната Цветана Манева. Гости на вечерта ще бъдат и Петър Дочев и Пламен Димов.

Магичната нощ ще бъда на 15 май от 20:00 ч. Билети за събитието може да намерите тук.

Актуално

Избрано за вас