Анна Нетребко пристига в България за първия си концерт

Снимка: Софийска филхармония

Анна Нетребко пристига в България за първия си концерт

Снимка: Софийска филхармония
Сподели

Световната оперна звезда Анна Нетребко ще има своята първа среща с българската публика на 20 март 2025 година в „Арена София”. Оперната гала ще е под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония.

Нетребко започва своята кариера през 1994 година, за да достигне най-престижните оперни сцени. Тя е  звездата на

Миланската Ла Скала, Виенската  Щаатсопера, Метрополитън опера

в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, Берлинската Щаатсоперa, участник в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи и т.н.

Снимка: Julian Hargreaves

Нетребко неизменно се отличава в света на операта като демонстрира забележителен диапазон и артистична чувствителност в образите на най-емблематичните оперни героини. В репертоара ѝ са включени опери на Моцарт,  Верди, Белини,  Доницети, Масне,  Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа  и много други.

Най-очакваните ѝ участия това лято са в 8 спектакъла  на  Миланската Ла скала – Турандот/Пучини, които започват от 25 юни. Ще има и 3 спектакъла през август в  Арена ди Верона, Тоска/Пучини.

Сред многобройните си награди и отличия Нетребко има три номинации за наградата „Грами“, немската награда „Бамби“, „Певица на годината” на класическите музикални награди BRIT. Носител е и на музикалната награда „Полар“ за 2020г. Тя често е наричана „Нобелова премия в областта на музиката“, а оценката на журито е, че

„Да бъдеш виртуозен вокалист не е достатъчно.

Операта, като форма на изкуството, привлича публика и никой в съвременната епоха не прави това по-добре от оперната дива Анна Нетребко. С нейния великолепен глас и харизма, тя е повече от певица“.

През 2007 година Нетребко е обявена за една от 100 –те най-влиятелни личности в света от вестник „Таймс“. Заедно с нея на сцената ще видим и нейния съпруг Юсиф Ейвазов – драматичен тенор с процъфтяваща международна кариера. Неповторимото звучене на гласа му, описвано като

„метален, стенторичен и подчертано италиански“ (L.A. Times),

и изключителното му сценично присъствие му позволяват да съчетава активната си оперна кариера с чести концертни изяви. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас