Музикална изненада са подготвили „Солистите на Държавна опера – Бургас“

Снимка: Държавна опера – Бургас

Музикална изненада са подготвили „Солистите на Държавна опера – Бургас“

Снимка: Държавна опера – Бургас
Сподели

Фоайето на Операта в Бургас за пети пореден път ще бъде изпълнено с красива музика от поредицата „Солистите на Държавна опера – Бургас“. Събитието ще се проведе в събота(24 февруари) от 11 часа.

В концерта ще вземат участие солистите на бургаския културен институт: Шмилена Султанова, сопран, Бранимир Недков, баритон, и Мира Искърова, пиано. Те ще предоставят възможност на почитателите на камерния жанр да изпитат

истинско естетическо удоволствие

с добре подбраната и балансирана програма, представена с вкус и отношение към публиката.

Началото на новия концертен цикъл в репертоара на бургаския културен институт бе поставено с вокален концерт на 7 октомври минала година.

Сопраното Шмилена Султанова ще бъде солист в оперетата от Йохан Щраус-син – „Прилепът“, на 27 февруари от 19 часа в залата на Бургаската опера. А на 12 март предстои съвместно нейно сценично превъплъщение в партньорство с Бранимир Недков в друг музикален шедьовър от Щраус-син – „Виенска кръв“.

Снимка: Държавна опера – Бургас

Двамата солисти на Държавна опера – Бургас участват в редица спектакли и камерни концерти на бургаския културен институт.

На рояла в събота ще бъде Мира Искърова, която е преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.  Тя партнира с мяра и чудесно тоноизвличане на солистите, допълвайки цялостното естетическо въздействие.

„С нетърпение очакваме да споделим с вас невероятния музикален момент, който ни предстои на съботния камерен концерт“, казва Бранимир Недков. „Заповядайте да се потопим заедно във вълшебството на звуците и емоциите, ще бъде незабравимо. Очакваме Ви с нетърпение!“,

Шмилена Султанова пък допълва: „Уважаеми приятели,

радостни сме да бъдем част от едно вълнуващо музикално изживяване,

което ще споделим с Вас на предстоящия вокален концерт. Поканата е открита за всички, които търсят уют и вълшебство в музиката. Ще се видим в събота в 11 часа във фоайето на Бургаската опера!“.

Актуално

Избрано за вас