Операта в Бургас отбелязва две годишнини на Пучини

Снимка: The Times

Операта в Бургас отбелязва две годишнини на Пучини

Снимка: The Times
Сподели

В петъчната вечер – на 5 април от 19 часа в залата на Държавна опера – Бургас солистите, оркестърът и хоровият състав на Бургаската опера ще изпълнят едни от най-известните произведения из творчеството на великия италиански композитор Джакомо Пучини.

Оперната гала е посветена на

165 години от рождението и 100 години от кончината

на великия италиански композитор Джакомо Пучини, съобщават от Операта.

Сопраните Йоана Железчева, Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова, тенорите Андрея Мирчев, Влаерий Георгиев и Яни Николов, баритонът Валери Турманов и басът Делян Славов ще представят на сцената на Бургаската опера емблематични Пучиниеви шедьоври. Творбите са познати и обичани от почитателите на класическата музика, но и на по-широката аудитория.

Снимка: Държавна опера Бургас

Диригент на хоровия състав, който ще внесе мащабно звучене и нюанси на драматизъм, характерен за творчеството на Пучини, е Алексаднър Чепанов, предават организаторите. А концертмайстор е Ваня Златева. 

Зад диригентския пулт на оперната гала „Вива Пучини“ в петък застава маестро Димитър Косев, главен диригент на Държавна опера – Русе.

В богатата програма на оперната гала „Вива Пучини“, посветена на двете годишнини, ще прозвучат части от оперите „Манон Леско“, „Бохеми“, „Мадам Бътерфлай“, „Тоска“, „Турандот“ и др.

Партитурите на гениалния Джакомо Пучини са характерни с лирична музикална концепция – искрено топла мелодика, бликаща емоционалност,

романтични оттенъци и драматизъм.

Музиката му изобилства от мелодични арии, дуети и ансамбли, в които се отразяват с психологическа вещина образите на героите.

И един факт, който ще бъде плюс за публиката – всички произведения се изпълняват със субтитри на български език.

Билети за оперната гала „Вива Пучини“ можете да намерите на касата на Операта и онлайн ТУК.

Актуално

Избрано за вас