Сопраното Вера Гиргинова ще пее в „Травиата“ в Бургас

Снимка: Държавна опера Бургас

Сопраното Вера Гиргинова ще пее в „Травиата“ в Бургас

Снимка: Държавна опера Бургас
Сподели

Солистката на Държавна опера – Пловдив Вера Гиргинова ще изпълни ролята на Виолета Валери в постановката на операта „Травиата“  в Държавна опера – Бургас. Събитието е на 30 март, а операта е по музика на Джузепе Верди. Това съобщават от културната институция в морския град.

Под палката на маестро Славил Димитров на сцената ще излязат още младият солист на бургаската опера Андрея Мирчев в ролята на Алфред Жермон. Той успява да изгради тежката тенорова партия не само с лекота в интерпретацията на Вердиевата музика, наситена с драматични сблъсъци, но и

като силна актьорска аргументация.

На сцената публиката ще види още баритонът Александър Крунев като Жорж Жермон и  мецосопраното Йоана Кадийска в образа на Флора Бервоа, приятелка на Виолета Валери, с която блестят в светските среди на Париж в средата на XIX век. Участват още Дарина Запрянова, басът Костадин Мечков, баритонът Бранимир Недков, Милен Динолов, Диман Панчев и Мирослав Димитров.

Снимка: Държавна опера Бургас

Режисьор на

спектакъла по романа на Александър Дюма

е доц. д-р Александър Текелиев. А сценографията и костюмите са дело на румънката Каталин Арборе. Диригент на хоровия състав е Александър Чепанов, концертмайстор ще е Христо Белчев.

Атрактивната хореография е дело на Галина Калчева. Помощник-режисьор на постановката е Лина Пеева, а репетитор на балетния състав е Марина Змеева-Маркова.

Снимка: Държавна опера Бургас

Сопраното Вера Гиргинова е лауреат на редица конкурси. Интересен факт относно комплексните професионални качества на талантливата певица с естествен чар, е, че освен образованието си в Националната музикална академия, тя е дипломиран архитект.

По вокалната си техника тя работи през годините с едни от най-големите имена на италианската и българската оперна сцена като Рената Ското, Фиоренца Косотто, Райна Кабаиванска. Както и Анна Томова-Синтова, Дарина Такова, Стефка Евстатиева, Ана Ванди, Мирела Паруто. В Италия специализира като стипендиант на Академия „Борис Христов” в Рим. Както и в Академия „Киджана“ в Сиена със стипендия от Фонд „Райна Кабаиванска”.

Снимка: Държавна опера Бургас

Определено постановката на Бургаската опера е

ръкавица на предизвикателство, хвърлена към рутината.

Интерпретацията на вечната тема за любовта, неподвластна на предразсъдъчни понятия и натиска на конюнктурата, на пропаданията на душата, на търсенето на утеха във взаимността, пишат от Операта.

Билети за представлението могат да бъдат закупени на касата на Операта и онлайн ТУК.

Актуално

Избрано за вас