Освободиха от длъжност директора на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград

Снимка: БГНЕС

Освободиха от длъжност директора на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград

Снимка: БГНЕС
Сподели
Във връзка със съмнения за злоупотреби директорът на Театрално-музикалния и филхармоничен център – Разград е освободен от длъжност със заповед на министъра на културата от 30.09.2024 г.
На Инспектората към Министерството на културата е възложено извършване на
проверка по Закона за администрацията за изясняване на всички факти
и обстоятелства за периода на неговото управление.
Ресорното министерство планира проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в областта на сценичните изкуства.

Според първоначалната информация Левон Макунян, който е заемал длъжността директор, е арестуван преди няколко дни, но официална информация за причините няма. От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че двама души с инициали Л.М. и П.П. са задържани и са им повдигнати обвинения за

длъжностно присвояване в особено големи размери,

представляващо особено тежък случай, извършено в условията на продължавано престъпление през септември.

Повдигнати са обвинения общо на четирима души, пише offnews.bg. Други двама задържани – А.Г. и Б.Ч. са повдигнати обвинения за пране на пари.

Спрямо А.Г. е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На Б.Ч. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева.

Обвиняемите Л.М. и П.П. са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои преценка на доказателствата с оглед евентуално внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас