Почитат проф. Снежина Танковска с паметна плоча пред дома ѝ

Снимка: НАТФИЗ

Почитат проф. Снежина Танковска с паметна плоча пред дома ѝ

Снимка: НАТФИЗ
Сподели

Плоча в памет на проф. Снежина Танковска ще бъде открита на 7 юли 2024 г., неделя, в 16 ч. на ул. „Даскал Манол“ 15А, бл. 9. Плочата ще бъде поставена на сградата, където видната театрална режисьорка и педагог живее и твори от 1980 година до 2020 г., съобщават организаторите на събитието – нейни колеги и приятели от Софийския университет „Св. Климент Охридски‘‘, цитирани от БТА.

Снимка: НАТФИЗ

Изборът на дата съвпада с края на академичната година в НАТФИЗ, където проф. Танковска в продължение на години води класове по актьорство и режисура за драматичен театър.

Организатор на събитието е инициативна група, в която участват много български театрали, с подкрепата на Съюза на артистите в България (САБ) и с разрешението на Столичен общински съвет.

Професор Снежина Танковска (1951-2020г.) е български режисьор, дългогодишен преподавател и педагог в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, учител на няколко поколения артисти – актьори и режисьори. Успоредно с преподавателската работа и творческата си дейност на българска и чуждоезична сцена, проф. Танковска е била директор на Учебния театър в Академията, заместник ректор и декан на факултет „Сценични изкуства“.

Тя е била лектор и участник в редица национални и международни конференции и семинари, симпозиуми и фестивали. Осем години членува в Борда на изпълнителния комитет на Европейската лига на институтите по изкуства, както и на Международния театрален институт.

Последвайте ни в:

Актуално