Масово отменят постановки заради националния траур

Снимка: Народен театър

Масово отменят постановки заради националния траур

Снимка: Народен театър
Сподели

България обяви 15 и 16 март (петък и събота) за дни на национален траур, в които да бъде отдадена почит към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Своите съболезнования изразиха и много културни институции. „Дълбок поклон пред паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит“, написаха във Facebook от екипа на Народния театър. 

В дните на национален траур

всички постановки на сцената му се отменят.

Това са „Калигула”, „Едни момичета”, „Обир”, „Коварство и любов”, „Пиано в тревата” и „Пътят към Афродита”.

Софийската опера и балет също отмени представленията си „Червената шапчица“, „Вълшебната флейта“, „Козелът сърдитко“, „Карнавалът на животните“, „Вълшебната флейта“.

В Театър „Възраждане“ пък няма да се играе спектакълът „Зимна приказка“.

По повод рождения ден на Крикор Азарян фондация „Проф. Крикор Азарян“ и „Театър 199“  трябваше да представят моноспектакъла „Ива е онлайн“ на Ива Тодорова. Самата тя е студентка на Азарян. Заради националния траур събитието, което трябваше да се състои на 15 март,

се отлага за 25.03,

съобщават организаторите от НДК. Отлага се и обичаният моноспектакъл „Нашенец“ на Мариус Куркински, който вместо на 16 март в зала 1 на НДК ще се състои на 20 март.

Важно уточнение за всички, закупили билети за концертите на чуждестранни гости, планирани за 15 и 16 март, е, че те няма да бъдат премествани или напълно отменяни. От BG Sound Stage – организатори на концертите на Андре Рийо в страната, написаха: „Знаем с какво нетърпение очаквахте идването на Андре Рийо в България и съобщаваме, че

концертите му на 15 и на 16 март ще се състоят,

като те ще бъдат съобразени по протокол с дните на траур“.

Голямото акапелно шоу на формацията Voca People, обявено за 15 март в зала 1 на НДК, също ще се състои.

Актуално

Избрано за вас