Пейки със стихове украсяват крайбрежната алея на Ахтопол

Снимка: Община Царево

Пейки със стихове украсяват крайбрежната алея на Ахтопол

Снимка: Община Царево
Сподели

Пейки със стихове на Добромир Банев вече могат да бъдат видени по крайбрежната алея в Ахтопол. Съоръженията са оформени като книга, върху чиито страници е изписана поезия от автора, съобщават от пресцентъра на община Царево.

Официалното представяне на тази нова инициатива ще бъде на 14 август, когато поетът ще пристигне в „Летен кинобар“ в Царево, за да представи новата си книга с поезия „Всички дни се казват неделя“. Тя става поетичен бестселър и събира рекорден брой зрители на премиерата си.

Снимка: Sofia Ars Net/Facebook

Кметът на община Царево Марин Киров коментира, че изборът именно творбите на Добромир Банев да бъдат поставени на пейки по крайбрежната алея са красивите залези, които се наблюдават при разходките там вечер. ,,Поезията предполага човек да се отпусне и да се наслади на любовта, морето и слънцето“, добавя той.

Снимка: Община Царево

Подобни пейки с произведенията на популярни поети и писатели, както и с текстове на местни рибарски песни, вече има и на други места в града. Това съобщи БТА.

Добромир Банев е изтъкнат български юрист и талантлив поет, дипломиран от Софийския университет „Свети Климент Охридски“ през 1993 г. Литературната му кариера започва блестящо с книгата „Еднакво различни“ през 2011 г. Следват две великолепни съвместни творби с Маргарита Петкова – „Абсурдни времена – 1 и 2“, по които се поставя завладяващ спектакъл в Театър „Сълза и смях“. През 2014 г. издава „В понеделник ще е късно“. Година по-късно негови стихове са включени в престижната антология „Поезия 21 век“. Добромир Банев също така пише вдъхновяващи текстове за популярната музика.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас