Първото издание на конкурса Dancing INN събра танцьори от цяла България и Европа

Снимка: 438romania

Първото издание на конкурса Dancing INN събра танцьори от цяла България и Европа

Снимка: 438romania
Сподели

Танцовият конкурс Dancing INN събра над 1500 танцьора от България и Европа в невиждано шоу в София, което се проведе на 1, 2 и 3 декември в Дом на културата „Искър“.

Най-впечатляващите 16 хореографии получиха „Златни крила“ от журито и участваха във финалния Гала концерт, в който бе раздаден и голям паричен награден фонд.

1537 танцьори от България и Европа

премериха сили в оспорвана танцова надпревара на сцената на Dancing INN – International Dance Championship. Събитието бе организирано от Николина Вълкова.

Участниците се състезаваха в 18 стила, сред които: класически балет, модърн, контемпорари, латин шоу, джаз, лирикъл, мюзикъл, MTV Dance, хип-хоп и др. Те бяха разделени на професионални и хоби танцьори и бяха оценявани от компетентно жури.

Снимка: 438romania

На Галата вечерта се явиха 8 танца в категория „Соло, дует, трио“ и 8 танца – в „Групи, формации, продукции“.

Голямата награда при солистите грабна Екатерина Стоянова от танцово студио PM, Варна, която получи и награда от 500 лв. А в групите, със златото се окичиха момичетата от CDS Sense и получиха чек за 1000 лв. Танцьорите на второ и трето място също взеха парични награди и стипендии за обучение в Италия или Малта. Бяха раздадени и предметни награди и ваучери от спонсорите на събитието.

По време на Галата бяха раздадени и специални Гран при трофеи.

„Постарахме се на това първо издание на Dancing INN да създадем един

истински празник на таланта и танцовото изкуство.

Да бъде наистина специално събитие, в което всички участващи деца да почувстват, че талантът им е оценен и усилията им са увенчани с успех“, каза организаторът на фестивала Николина Въкова.

Снимка: 438romania

Събитието предизвика огромен интерес в танцовите среди.

„За нас няма почивка и вече започваме да работим за следващото ни голямо събитие, което ще е през 2024 година“ – разкри Николина Въкова.

Актуално