Артисти от майсторския клас на Райна Кабаиванска ще пеят в Лондон на 25 май

Снимка: НБУ

Артисти от майсторския клас на Райна Кабаиванска ще пеят в Лондон на 25 май

Снимка: НБУ
Сподели

Четирима артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет ще пеят в „Бритън тиътър“ в Лондон на 25 май, съобщават от НБУ.

Концертът по покана на Българския културен институт в британската столица. Той е в чест на Деня на българската писменост и култура. Част е от инициативата на д-р Георги Текев, изпълнителен директор и член на настоятелството на НБУ –

„Годината на Райна Кабаиванска“, отбелязваща юбилейната година на оперната легенда.

Публиката в британската столица ще чуе световноизвестното италианско мецосопрано Вероника Симеони, пяла на всички важни световни сцени, включително „Ковънт гардън“. Ще чуем изпълнението  и на младото българско сопрано Александрина Михайлова с успешни дебюти в „Ла скала“, операта във Флоренция и Софийската опера и балет.  Италианският тенор Джузепе Инфантино ще пристигне специално от Кан, за да се включи. Големият победител в конкурса „Вердиеви гласове“ тази година – баритона от Южна Корея Хе Канг също ще бъде на място. На рояла ще е  проф. Боряна Ламбрева.

И четиримата изпълнители са стипендианти на дарителския фонд на Райна Кабаиванска в НБУ. Примата ще пристигне в София през септември за събития от „Годината на Райна Кабаиванска“ и за своя 24-и международен майсторски клас с НБУ.  Записването на кандидатите вече започна. Прослушването е на 12 и 13 септември в Софийската опера и балет.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас