С галапремиера започна вторият сезон на сериала „Вина“

Снимка: Десислава Кулелиева

С галапремиера започна вторият сезон на сериала „Вина“

Снимка: Десислава Кулелиева
Сподели

„Моля ви да внимавате и да бъдете тържествени, усмихнати и красиви, каквито всъщност сте. Благодаря на Юлиан Вергов, че е изключително усмихнат“, каза шеговито водещия на премиерата на втория сезон на сериала „Вина“ Стефан А. Щерев преди началото на прякото излъчване.

Звездните гости вече пристигат,

червеният килим е разпънат

и камерите са включени. И докато същата вечер в Холивуд раздават „Златните глобуси“ в първо студио на БНТ екипът на „Вина“, специалните гости и всички зрители пред малките екрани се готвят за първи път да надникнат в продължението на успешната продукция. Дългото чакане свърши и на 7 януари беше излъчен първия епизод от втория сезон на „Вина“.

Снимка: Десислава Кулелиева

Режисьор и креативен продуцент на сериала е Виктор Божинов, а сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова.

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. 

Всички те бяха на гала премиерата и

заедно изгледаха първи епизод от втория сезон на „Вина“.

Водещи на церемонията бяха Стефан А. Щерев и екранната му половинка – Надя Иванова. Освен творческия екип и актьорите от сериала на събитието присъстваха много техни колеги като Юлиан Вергов, Весела Бабинова, Мариан Вълев, Петър Дочев и др. Специални гости бяха и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на културата Кръстю Кръстев и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, както и директорът на Националния филмов център Петър Тодоров. 

Снимка: Десислава Кулелиева

С толкова много творческа енергия на едно място, приповдигнатост и вълнение, вечерта беше истински

празник на българското кино.

„Към успешните сериали на екрана на БНТ „Вина“ добави свой различен вкус, запомнящ се като вкуса на доброто вино“, казаха водещите в началото на вечерта.

Излизайки на сцената Виктор Божинов благодари на присъстващите и отбеляза, че за екипа все още остава малко работа по финализиране на започнатото. „Казвам „наздраве“ и пожелавам на зрителите да се насладят на всяка глътка от втория сезон на „Вина“, добави той.

Кратка реч държаха и главните актьори в продукцията. „Искрено благодаря, че за голяма част от зрителите този сериал стана любим“, каза Елена Телбис. „Целия екип много се вълнувахме и се надявам да предадем това вълнение и на зрителите с новия сезон“, допълни я екранният ѝ партньор Владимир Зомбори.

Снимка: Десислава Кулелиева

След тях на сцената се качиха и Лилия Маравиля и Михаил Билалов. „В историята освен виното, необходимата доза вина, има също много нови връзки и неочаквани събития, така че

ще бъде интересно на зрителите до последния епизод“,

сподели Лилия Маравиля, която е едно от новите лица, които се появяват в предстоящия сезон. Освен с нейното участие втория сезон на „Вина“ ще бъде допълнен от още любими актриси като Мая Бежанска и Милица Гладнишка, пишат от БНТ.

Михаил Билалов пък изрази своето вълнение, че отново има възможност да си партнира с Лилия Маравиля и добави относно своя персонаж: „Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна“.

След официалната част водещият излезе извън сценария и покани всички актьори и целия екип на сериала на сцената.

Снимка: Десислава Кулелиева

Първият сезон на продукцията беше успешен, така че летвата за продължението определено е вдигната по-високо. Дали ще успеят да я надскочат? Съдейки по първия епизод – той определено беше обещаващ. Сюжетът се заплита и се загатва за основните конфликти. Все пак режисьорът обеща да има „приятни изненади“.

Точно като на гала вечер

всичко беше бляскаво –

от червения килим, блясъка в очите и усмивките на хората, звънливите чаши и елегантни тоалети на гостите, повечето от които бяха заложили на класическо черно. Изключително красива беше и младата звезда на българското кино и театър Климентина Фърцова. Тя е позната на зрителите  от филма „Голата истина за група Жигули“ и от историческия сериал „Войната на буквите“, където се превъплъщава в ролята на принцеса Мария.

Климентина има роля и във „Вина“.

Тя сподели пред Арт Портал, че вижда завършения втори сезон за първи път. „Дойдох без очаквания. Вълнувах се, но не знаех какво ще видя. Знам какво сме снимали, но то винаги изглежда различно като го гледаш в крайния му вариант“.

Снимка: Десислава Кулелиева

Климентина разказа още, че се чувства комфортно в тази роля и процесът на снимките ѝ е бил приятен.

„Аз съм обаче точно от тези актьори, които трудно се гледат

и буквално се чудех как ще издържа 1 час, въпреки че имам скромно присъствие в този епизод. Но се свиква с това. Този път усетих, че не се притеснявах толкова“. 

Премиерата и на малкия екран породи голям зрителски интерес. 18,9% от зрителите на възраст между 18 и 34 години избраха да гледат БНТ 1, съобщават от телевизията.

Втория сезон има общо 12 серии и ще бъде излъчван всяка неделя от 21 ч. по БНТ 1.

Актуално

Избрано за вас