Специалисти по гафове ли са габровци?

Снимка: Alexander Богдан Thompson

Специалисти по гафове ли са габровци?

Снимка: Alexander Богдан Thompson
Сподели

Специалисти по гафове ли са габровци? Не, или поне невинаги. Това е просто заглавието на новата комедийна постановка на Драматичен театър „Рачо Стоянов“-Габрово. Режисьорът Николай Гундеров представя своя прочит на известната пиеса на французина Франсис Вебер. Сред актьорския състав са Гордан Коев, Димо Сава Димов, Светослав Славчев, Адриана Димова, Надежда Петкова и Петър Рангелов. 

Родена съм в град Габрово и съм израснала с представленията на този театър. Когато отидох да гледам „Специалист по гафове“ в Театър „Българска армия“, го усетих така,

все едно отидох да подкрепя приятели.

Театърът има силата да те свързва с много и интересни хора. Сега осъзнавам – първите представления, които съм гледала като зрител, са и дебютните пиеси, които тези актьори са изиграли на театралната сцена. Това са млади и амбициозни артисти от цялата страна, които избраха да направят Габрово свой дом и да радват публиката с всяка своя изява.

Както често правя, този път отново отидох да гледам постановката, без да имам предварителни очаквания за това как ще се развие сюжетът. Обичам да бъда изненадвана. Първото, което забелязах, беше декорът. Той пренася публиката в атмосферата на малък френски хотел, който предстои да посрещне своите интересни и необичайни гости. Всички те пристигат в града с различна задача..,или поне така си мислим в началото. Персонажите всъщност се оказват обединени около едно събитие – съдебен процес срещу корумпиран политик.

Снимка: Alexander Богдан Thompson

Първи вратите на хотелската стая прекрачва младият фотограф Пинион. Освен да заснеме процеса срещу осъдения държавник, той се опитва да се свърже  с бившата си жена Луиз, която вече е влюбена в друг – психиатърът Волф. Несподелената му любов го довежда до депресивни състояния и дори желание за самоубийство. Тогава на помощ се притича наемният убиец Ралф, който наема съседната стая с гледка към Съдебната палата, за да извърши перфектното убийство. Плановете му обаче са осуетени от

поредица от гафове,

които държат зрителя в напрежение какво ли още може да се обърка. Героите в пиесата представят типични комедийни характери и заедно попадат в много необичайни ситуации. Например наемният убиец е упоен от доктор Волф по погрешка. Но в това няма нищо притеснително…,

освен ако нямаш някоя важна работа, която да изисква точност и координация.

Пинион все пак губи своята любимата Луиз, но печели нов приятел в лицето на Ралф. А може би не е? Няма проблем, ще се опознаят и по-добре.

Финалът ни показва, че двамата ще бъдат съквартиранти още дълго време…
Снимка: Alexander Богдан Thompson

Това лято „Специалист по гафове“ ще обиколи и други градове в страната. На 10 юни комедията ще гостува в Народно Читалище „Иван Вазов“ – Сопот. Очаква ви гарантирано забавление, което може да споделите с приятели.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас