“Squid Game: The Challenge“, Матю Макфейдън сред победителите на телевизионните награди БАФТА 2024

“Squid Game: The Challenge“, Матю Макфейдън сред победителите на телевизионните награди БАФТА 2024

Сподели

Нощта на телевизионните награди БАФТА беше пълна с изненади:The Crownи “Black Mirror“ не получиха награди, а “Succession“ си тръгна само с една за

Матю Макфейдън за най- добра поддържаща мъжка роля.

Макфейдън не присъства на награждаването в лондонската зала „Роял Фестивал Хол“, което накара Хелена Бонъм Картър, която представяше категорията, да си тръгне с емблематичната златна маска БАФТА с обещанието, че ще я предаде на Макфейдън.

Матю Макфадиен в “Succession“; Снимка: HBO/ Sky

В международната категория също се случиха изненади, като водещите филми “Succession“, “Beef“ и “The Bear“ не успяха да спечелят наградата.

Вместо това те бяха победени от малко известния френски сериал “Class Act“.

Това беше факт, признат от шокирания главен актьор на сериала Лоран Лафит, който при приемането на наградата каза на публиката: „Моля, гледайте нашия сериал. Нарича се “Class Act“ и е доста добър – не само защото аз участвам в него“.

Джасмин Джобсън; Снимка: PA

В актьорските категории Джасмин Джобсън спечели БАФТА за поддържаща женска роля за “Top Boy“. Сериалът получи втора награда за най-добър драматичен сериал, изпреварвайки за отличието “Happy Valley“, “The Gold“ и “Slow Horses“.

Тимъти Спол получи награда за главна мъжка роля за “The Sixth Commandment“, който също спечели наградата за ограничена драма.

Тимъти Спол в “The Sixth Commandment“; Снимка: BBC

“Strictly Come Dancing“ спечели за развлекателно предаване, а

“Squid Game: The Challenge“ получи награда за риалити.
Снимка: Netflix

Миналогодишният песенен конкурс „Евровизия“, който се проведе в Обединеното кралство, спечели за предаване на живо. Хана Уодингъм – една от водещите миналата година – прие наградата заедно с продуцентския екип.

Happy Valley; Снимка: BBC

Сара Ланкашир получи награда БАФТА за главна женска роля за участието си в “Happy Valley“. Сериалът победи и Дейвид Бекъм, който се подиграваше на съпругата си Виктория заради възпитанието ѝ в „работническа класа“ в документалния филм на NetflixБекъм“, за да вземе наградата за най-запомнящ се момент.

Всички победители може да видите тук.

Актуално

Избрано за вас