Студенти на Стефан Данаилов: Ламбо беше една магия

Фото кредит: btv

Студенти на Стефан Данаилов: Ламбо беше една магия

Фото кредит: btv
Сподели

Легендарният актьор Стефан Данаилов (Ламбо) щеше да навърши 81 години на днешния ден.

„Стефан Данаилов беше преди всичко приятел. Стараеше се да бъде приятел с нас, за да може да ни научи преди да бъдем актьори – да бъдем хора“, разказа актьорът Дарин Ангелов, цитиран от Нова телевизия.

По думите му той е учел своите студенти как да живеят, но успоредно с това им е показвал и тънкостите на театралната професия.

„Цяло богатство е, че бяхме при него. Той

можеше да обича с цялото си сърце и тази любов се връщаше към него”,

уточни Ангелов. Според него личност като Ламбо ужасно много липсва на България.

„Той беше специален човек, изпратен с мисия. Стефан Данилов е една магия. Със всички роли, които е изиграл, той е доказал кой е и какво може. Най-голямото му постижение са студентите. Ние да се чувстваме като едно семейство е нещо важно, което той прилагаше. Той не издигаше фаворити”, допълни актьорът Владислав Карамфилов. Според него Ламбо е бил човекът, който е показвал как се върви през тръните в живота, без те да се махат от пътя.

Актрисата Ива Папазова смята, че Стефан Данаилов е имал умението да кара хората да не се взимат толкова насериозно. „Такава съвкупност от качества, събрани в един артист, няма да се повтори. Повод е България днес да празнува, че такъв човек се е родил в страната”, категорична е тя.

Актуално

Избрано за вас