7Arts отбелязва 174 години от рождението на Вазов със световна премиера на „Урок по български“

7Arts отбелязва 174 години от рождението на Вазов със световна премиера на „Урок по български“

Сподели

В период от годината, в който повечето театри закриват театралния сезон, стрийминг платформата за сценично изкуство 7ARTS поставя началото му. На 9 юли, когато отбелязваме 174 години от рождението на Иван Вазов, на живо (директно от сцената на Театър „Българска Армия“) ще бъде излъчена постановката „Урок по български“. Тя ще бъде достъпна за гледане в целия свят с начален час 19:30 (българско часово време). Желаещите да гледат постановката могат да го направят, закупувайки своя виртуален билет на стойност 6,99 лв. от ТУК.

Поетичният спектакъл представя 11 от неувяхващите творби на Вазов, сред които „Българският език”, „Левски”, „Майка ми”, „Отечество любезно, как хубаво си ти” и др. Всички те са представени от любими български артисти – Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Лара Златарева, Ясен Атанасов, Йордан Алексиев и др. Сценичната адаптация е на Иван Налбантов. За сценографията и костюмите е отговорна Нина Пашова. Музиката е дело на Добрин Векилов – Дони.

С излъчването на „Урок по български“, 7ARTS стартира серия от вълнуващи културни събития. Сред тях са театрални, музикални, оперни и други спектакли, достъпни за гледане на живо в платформата през следващите месеци. Инициативата има за цел да предостави на българите по цял свят възможност да се докоснат до постановките на някои от най-големите сцени у нас, независимо от разстоянието.

Следващото събитие, което платформата ще представи на живо, е едно от най-известните оперни произведения на италианския композитор Джузепе Верди„Аида“, част от Opera Open 2024. На 20 юли от 21:00 ч. класическото произведение ще бъде излъчено на живо от Античен театър, Пловдив. Онлайн билетите са на цена от 19,99 лв. и вече са в продажба ТУК.

Актуално

Избрано за вас