Ейдриън Броуди дебютира на лондонска сцена

Снимка: AP

Ейдриън Броуди дебютира на лондонска сцена

Снимка: AP
Сподели

Актьорът Ейдриън Броуди ще направи своя дебют на сцената в Лондон с пиеса, базирана на истинската история на мъж, несправедливо осъден за убийство.

Броуди стана най-младият носител на „Оскар“ (на 29 години),

отличен в категорията „Най-добър актьор“ за ролята си в „Пианистът“ от 2002 година.

Ейдриън Броуди в „Пианистът“; Снимка: Studio Canal

Тим Шийдър, новият артистичен директор на лондонския театър Donmar Warehouse, обяви първия си сезон, който включва две световни премиери, една британска премиера и едно възръщане на сцена. Това предаде Variety.

Сезонът се открива със „Страхът от 13“ – световна премиера на Линдзи Ферентино. Постановката е базирана на документалния филм на Дейвид Сингтън, който разказва истинската история на Ник Ярис, прекарал 22 години в затвора.

Носителят на „Оскар“ Ейдриън Броуди ще направи своя дебют на лондонска сцена

в постановката, режисирана от Джъстин Мартин, която ще се играе от 4 октомври до 30 ноември.

Когато питат Ейдриън Броуди какво го е привлякло в сценичната продукция, той разказва, че написаното просто му е проговорило. Той споделя, че

често следва инстинктите си, когато е развълнуван от някой текст.

„Обичам театъра и не съм се изявявал на сцената от много години, защото търсих правилната постановка. Тази пиеса е очевидният избор“, споделя Броуди, цитиран от ВВС.

Снимка: AP

„Свикнал съм с работата върху филми, а стилът е много по-различен, така че това е шанс да изляза от зоната си на комфорт и да изследвам нещо ново, което невероятно и интимно. Това е история пропита с истина, която изобличава систематичната несправедливост и апатия чрез надежда и човечност“, казва още звездата.

На сцената на театъра следва британската премиера на „Наташа, Пиер и Голямата комета от 1812 г.“ на Дейв Малой, режисирана от самия Шийдър. Мюзикълът, вдъхновен от „Война и мир“ на Толстой,

получи 12 номинации за „Тони“ по време на представянето си на Бродуей.

Представлението ще се играе от 7 декември до 8 февруари 2025 г.

Анна Макмин се завръща в Donmar, за да напише и режисира световната премиера на „Backstroke“ – нова пиеса, разглеждаща отношенията между майка и дъщеря. Актьорският състав включва Селия Имри и Тамсин Грейг. Спектакълът ще се играе от 14 февруари до 12 април 2025 г.

Сезонът завършва с подновяването на „Intimate Apparel“ на Лин Нотадж. Тя е с участието на носителката на награда „Еми“ Самира Уайли и под режисурата на Линет Линтън. Уайли е в ролята на Естер, талантлива шивачка на бельо в Ню Йорк през 1905 г., която балансира между амбициите за кариера и романтичните стремежи. Спектакълът може да бъде гледан от 20 юни до 9 август 2025 г.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас