Сано и Мартина Апостолова си партнират в „Моята вечер, твоята нощ“

Снимка: Миряна Сливенска

Сано и Мартина Апостолова си партнират в „Моята вечер, твоята нощ“

Снимка: Миряна Сливенска
Сподели

Александър Сано и Мартина Апостолова излизат за първи път на една сцена в най-новата пиеса на Яна Борисова„Моята вечер, твоята нощ“.

Тя ни отвежда в сърцето на една от онези силни и на пръв поглед необясними връзки между хората, които определяме като съдбовни. Историята започва с ненадейна нощна среща между двама души с общо минало, които са се разделили отдавна.

Елис (Мартина Апостолова) живее в София, а Макс (Александър Сано) е в Берлин. Изненадващо и за двамата, те

нахълтват отново в познатата им емоционална територия,

която ще се окаже може би най-незаменимата част от живота им. Ужасно смешен и трогателен разказ за това, че големите истории са по-силни от нас. Те просто се случват, колкото и да се опитваме да ги избегнем или да се отдалечим. По това разбираме, че са големи.

„Моята вечер, твоята нощ“ напомня на музикално произведение за два инструмента, което разказва живота в две различни сърца по едно и също време. В две точки от света – двама души изпитват вълнение под общото нощно небе.

Мартина Апостолова завършва актьорско майсторство в Нов български университет през 2013 г. в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова. Участвала е в редица пиеси, сред които „Летище“, „Карай да върви“ и „Идеална жена“. В киното прави дебют с филма „Ирина“  на реж. Надежда Косева. Ролята ѝ в него ѝ печели няколко големи международни награди. Носител е на отличието за най-добра женска роля на филмовия фестивал за българско кино „Златна роза“. През 2020 г. е обявена за Европейска изгряваща звезда на филмовия фестивал „Берлинале“.

След 2 години следване в Софийския университет като студент по „Политология“ Александър Сано се насочва към НАТФИЗ, където развива артистичните си заложби. Той става популярен с образа на Среброто от популярната група „Братя Мангасариян“. Автор е на музиката за различни реклами, театрални постановки и филми.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас