Артисти отбелязват юбилея на Цветана Манева с пиеса

Фото кредит: Яна Борисова/ Yana Borissova - Facebook

Артисти отбелязват юбилея на Цветана Манева с пиеса

Фото кредит: Яна Борисова/ Yana Borissova - Facebook
Сподели

Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов, Силвия Петкова, Александър Сано и актьорите от “Нощните рицари” ще покажат обичта и уважението си към голямата актриса Цветана Манева. Всички те ще излязат на сцената и ще играят в нейна чест по повод 80-годишния ѝ юбилей. Обединява ги драматургът Яна Борисова, която стои зад спектакъла “Честит рожден ден, Цветана”.

Това е уникално театрално-музикално преживяване. То ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един изумително смешен и покъртително

откровен разговор за рождените дни,

щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. И всичко това на фона на приказна музика”, пише Яна Борисова, цитирана от „24 часа“.

Цветана Манева има рожден ден на 30 януари, но представлението ще бъде малко по-късно – на 22 февруари. Още като ученичка голямата актриса е привлечена от актьорството и участва в постановката “Когато розите танцуват” на Валери Петров. През 1966 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на професор Моис Бениеш.

“Благодарение на “Честит рожден ден, Цветана”, всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява”, казва драматургът.

“Цветана Манева е моя голяма страст, моята голяма тема като автор. Тя е
символ на таланта, на вдъхновението,
на дишането, на радостта и на концепцията за щастие. В момента е единствената актриса, която приживе е възприемана като икона. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената”, обобщи Борисова.

Актуално

Избрано за вас