„Бурята“ на Народния театър – най-важното събитие на фестивал в Грузия

Снимка: Гергана Дамянова

„Бурята“ на Народния театър – най-важното събитие на фестивал в Грузия

Снимка: Гергана Дамянова
Сподели

Спектакълът „Бурята“, реж. Робърт Уилсън, продукция на Народен театър „Иван Вазов, е представен като „най-важното събитие“ на тазгодишното издание на Международния театрален фестивал в Тбилиси, Грузия. Представленията ще бъдат на 17 и 18 септември.

В интерпретацията на Уилсън творбата на Шекспир е превърната в

красива приказка, разказана чрез изтънчен звуков дизайн,

впечатляващи визуални ефекти, стилизирани движения и чувство за хумор.

Запазена марка на Робърт Уилсън е работата му със светлината, която той използва, за да „рисува“ своите театрални платна. Доказателство за това е постановката му, която е част от репертоара на Народния театър. В „Бурята“ участват актьорите Веселин Мезеклиев,

Радина Боршош, Василена Винченцо/Жаклин Даскалова, Явор Вълканов,

Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Константин Еленков, Стефан Къшев, Васил Драганов, Ненчо Костов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова и Владислава Николова.

Международният театрален фестивал в Тбилиси е основан през 2009 г. с мисията да популяризира града, неговата култура и уникалната творческа атмосфера. Той се провежда всяка година в края на септември и началото на октомври и е едно от основните събития в областта на сценичните изкуства в Кавказ. Привлича вниманието на най-известните, креативни, провокативни и иновативни театрални продукции от света, място за среща на Европа и Азия.

Фестивалът е домакин на лидерите на световния театър и сценичните изкуства, но и на млади артисти и новосъздадени театрални компании.

Сред най-големите имена на артисти, участвали на този фестивал, са Джон Малкович, Ингеборга Дапкунайте, Михаил Баришников, Джорджо Стрелер, Томас Остермайер, Мая Клечевска, Оскарас Коршуновас, Силвиу Пуркаре, Пипо Делбоно, Дайто Манабе, The Tiger Lillies и др.

В Народния театър можете да гледате „Бурята“ на Голяма сцена на 21 ноември от 19:00 ч. Билети можете да откриете ТУК .

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас