Четения на непоказвани български пиеси организират в Народния театър

Снимка: ПроТекст/Народен театър "Иван Вазов"

Четения на непоказвани български пиеси организират в Народния театър

Снимка: ПроТекст/Народен театър "Иван Вазов"
Сподели

За втора поредна година Народен театър „Иван Вазов“ е партньор на платформата за популяризация на съвременна драматургия и нови театрални практики ПроТекст, която ще представи пърформанс-четения на непоказвани досега български пиеси. Те са селектирани от българския комитет към международната мрежа за съвременна драматургия и превод EURODRAM `24. На 21 юни от 19:30 ч. на Сцена „Апостол Карамитев“ ще се състои пърформанс-четенето на пиесата на Радослав Чичев „Голямото чудовище“.

Тринадесетото издание на ПроТекст през месец юни ще предложи вълнуваща първа среща с нови драматургични текстове и техните автори чрез пърформанс четения. Театралната форма, наложена от ПроТекст, днес е „утвърдена марка“ на алтернативния софийски театър и „обетована територия“ за

креативна среща на млади професионалисти

от различни области на изкуството.

„Голямото чудовище“ на Радослав Чичев, която ще бъде представена на Сцена „Апостол Карамитев“, е радиопиеса със сатиричен поглед към настоящето. В нея технологиите и човешкото тяло се сливат. Въпросът, който текстът задава, е доколко сме зависими от машините и как живеем чрез тях.

Радослав Чичев е водещ на предавания по програма „Христо Ботев“ на БНР. Той е и един от авторите в подкаста „Градски детектив“. През 2010 г. пиесата му „Колекционерката“ печели първа награда на конкурса за камерна пиеса „Славка Славова“ на Театър 199. През 2011 г. излиза първата му стихосбирка – „От прашинката на деня“, за която през 2012 г. е отличен с бронзов „Пегас“ на конкурса „Южна пролет“ в Хасково.

Пълната програма на събитието можете да откриете ТУК.

Актуално

Избрано за вас