Пиесата на Народния театър „Един безумен ден“ гостува в Плевен

Снимка: Божидар Марков

Пиесата на Народния театър „Един безумен ден“ гостува в Плевен

Снимка: Божидар Марков
Сподели

На 18 март спектакълът „Един безумен ден“ от Пиер дьо Бомарше на режисьора Михаил Петров ще гостува на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. Пиесата ще се играе на сцена „Ал. Гюров“ от 19:00 ч.

„Един безумен ден“ е спектакъл, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис – празнична

еуфория за душата и сетивата –

истински шеметен театрален карнавал. Устройват се представления с песни и танци, всенародни увеселения, балове с маски, маскарадни шествия, игри и забавления. В този театрален карнавал не всичко е такова, каквото изглежда, но всички замесени в забавните интриги, недоразумения и хитрини

получават заслужената порция порицание,

смях и много любов.

В спектакъла участват Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Пламен Димов, Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Стефан Къшев, Васил Драганов, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Владислава Николова, Ева Данаилова/ Елена Иванова, Явор Вълканов, Вяра Табакова, Христо Терзиев и Виктория Колева.

Постановката и сценичната версия са дело на Михаил Петров, сценографията и костюмите – на Елена Иванова, музиката – на Любомир Денев, хореографията – на Мариана Крънчева, а музикален педагог е Евгени Господинов. Преводът от френски е на Банко Банков, редакцията на текста е на Анна Петрова. В дворцовия оркестър свирят Жорж Паликарски, Слав Бистрев, Николай Казаков и Ивайло Флоров.

Билетите са в продажба на касите на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен, както и онлайн. В Народния театър можете да гледате „Един безумен ден“ на 7 март и на 18 април.

Актуално

Избрано за вас