„Елементарните частици“ на Крис Шарков дебютира в Народния театър

Снимка: Facebook

 „Елементарните частици“ на Крис Шарков дебютира в Народния театър

Снимка: Facebook
Сподели

На сцената на Народния театър ще дебютира поредното представление на режисьора Крис Шарков – „Елементарните частици“ на Мишел Уелбек.

Спектакълът е социална антиутопия, която поставя въпроса дали в дехуманизиращия се свят човекът запазва свойството си да обича. Отговорът се търси

чрез пътешествие назад и напред във времето.

Това разказват от Народния театър по повод предстоящата премиера.

Елементарни частици
Снимка: Facebook

По думите им романът разкрива проблемите на съвременното европейско общество по провокативен, дързък, арогантен, дори оскърбителен начин. Чрез увлекателните истории на двама братя – неуспешен писател и световнопризнат учен-биолог, се говори за любовта във времето на свръхтехнологиите.

Въпросите се задават с нагла смелост,

но и с идеалистична представа за бъдещето на хората, допълват от трупата.

Елементарни частици
От репетициите на маса; Снимка: Facebook

„Човечеството трябва да изчезне и да отстъпи място на нов човешки род, безполов и безсмъртен, преодолял индивидуалността, разединението и понятието за бъдеще“, пишат от театъра във връзка с „Елементарните частици“.

Първото представление е на 21 април,

а втората премиера на 26 април. Участват актьорите Теодора Духовникова, Дарина Радева, Димитър Николов, Елена Иванова, Жаклин Даскалова, Мартин Димитров, Славена Зайкова.

Теодора Духовникова
От репетициите на маса; Снимка: Facebook

Преводът е на Красимир Петров, а сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов. По музиката е работил Емилиян Гацов-Елби. Мултимедията е на Ралица Георгиева. Драматург е Майя Праматарова.

Спектакълът е част от програмата „Театър +“ на Народния театър „Иван Вазов“ – платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър.

Следващите дати за предтавлението „Елементарните частици“ вече са обявени в сайта на театъра, откъдето могат да бъдат закупени и билети.

Актуално

Избрано за вас