„Фиеста“ на Народния театър гостува за първи път на румънски фестивал

Снимка: Стефан Н. Щерев

„Фиеста“ на Народния театър гостува за първи път на румънски фестивал

Снимка: Стефан Н. Щерев
Сподели

На 21 юни спектакълът на Андреа Гаврилиу „Фиеста“ ще гостува на фестивала за движенчески театър FLOW в Сфънту Георге, Румъния. Представлението ще бъде от 19:00 ч. в театър Tamási Áron. Това съобщиха от театъра.

Фестивалът FLOW стартира през 2015 г. по случай 10-годишнината на M Studio. Като

единствен фестивал за съвременен танц в региона

събитието включва висококачествени съвременни и уникални танцови продукции, които представят актуалните международни танцови тенденции, не само на публиката в Сфънту Георге, но и на цяла Румъния.

„Фиеста“, Народен театър; Снимка: Стефан Н. Щерев

През годините на фестивала са гостували танцови компании и артисти като Josef Nadj, FrenÁk Company, Emanuel Gat Dance и Atelier 3+1 от Франция, продукцията Dandelion с хореографи Ханес Ланголф и Ермира Горо, бивши танцьори на DV8 Physical Theatre в Лондон. Както и Ференц Фехер, представителна и уникална фигура на независимата танцова сцена в Унгария.

Петото издание на Фестивала FLOW ще се проведе между 17 и 23 юни и ще предложи

разнообразен и вълнуващ репертоар от танцови спектакли.

Сред тях и продукции от страните партньори на M Studio в рамките на международния проект Beyond Front@ – част от проекта „Преодоляване на периферията – Творческа Европа 2023-2026“.

„Фиеста“, Народен театър; Снимка: Стефан Н. Щерев

Програмата включва и открито представяне на уъркшопа Dance Communication Lab, координиран и хореографиран от Симона Дяконеску, уъркшоп с шестима професионални танцьори.

Това е първото участие на Народен театър „Иван Вазов“ на фестивала FLOW.

„Фиеста“ е авторски движенчески спектакъл, който в своята сложна партитура използва максимума от всяка секунда. В него няма реплики, които да обяснят случващото се – това се прави единствено чрез актьорската телесност. В спектакъла участват: Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски.

„Фиеста“, Народен театър; Снимка: Стефан Н. Щерев
В Народния театър можете да гледате „Фиеста“ на 24 юни,

когато ще е последното представление за сезона. Билети и повече информация може да намерите на сайта или на касите на театъра.

Последвайте ни в:

Актуално