„Храбрият оловен войник“ излиза на сцената на Младежки театър

Снимка: Младежки театър

„Храбрият оловен войник“ излиза на сцената на Младежки театър

Снимка: Младежки театър
Сподели

Младежки театър „Николай Бинев“ ще представи премиерно на 09.03. от 11:00 и от 14:00 часа кукления спектакъл „Храбрият оловен войник“ по Ханс Кристиан Андерсен. Режисьор е Валентин Владимиров – Валяка, който споделя, че изключително много обича класиките на Андерсен.

Сценографията и куклите са дело на Ели Цонкова, а композитор на спектакъла е Станимир Иванов, който често подготвя музиката на представленията на Валентин Владимиров. В ролите ще се впуснат Александър Йорданов, Венцеслав Димитров, Йордан Тинков, София Трейман, Ярослава Павлова и Яна Терзиева.

Снимка: Младежки театър
Очаква се, че „Храбрият оловен войник“ да се играе и вечер.

„Нашият прочит на нежната, красива и ефирна история за любовта между Храбрия оловен войник и Хартиената балерина ще докосне сърцата ви. Нека заедно надникнем в приказката на Андерсен, за да открием посланията и скритите символи, защото разберем ли ги – ще видим, че животът сам по себе си е прекрасна приказка и любовта винаги побеждава злото“, призовава екипът на представлението.

Приказката е оживяла в различни филми и представления през годините.

Освен образа на храбрия оловен войник, другият главен герой в спектакъла е Хартиената балерина. Между двамата герои любовта е като огън. А любими фрази от сюжета са именно посланията за законите на обичта:

– Г-н Командир, разрешете да възразя! – Разрешавам! – Няма нищо по-важно от това да изпълняваш заповедите на сърцето си! – Какво? Войникът няма сърце! – Има! И може да обича!

Екипът на театъра обещава, че представлението „Храбрият оловен войник“ ще изненада не само най-малките си зрители, но и техните родители.

Актуално