Историите оживяват в „Куклен дом“ в Народния театър на 1-ви и 2-ри октомври

Снимки: Стефан Здравески

Историите оживяват в „Куклен дом“ в Народния театър на 1-ви и 2-ри октомври

Снимки: Стефан Здравески
Сподели

Един от най-успешните български артисти в САЩ Ясен Пеянков представя спектакъла „Куклен дом, втора част“ от американския драматург Лукас Нейт. Той ще се играе в Народния театър, а премиерните дати са 1 и 2 октомври от 19:00 ч. на Камерна сцена.

Лукас Нейт продължава темите, заложени в класиката на Хенрик Ибсен. Той деликатно и дълбочинно ни връща към дома на Торвалд Хелмер. Пиесата изследва не само динамиката на семейството, но и универсалните конфликти. Тези, които са присъщи за всички човешки взаимоотношения –

сблъсъците между традиционното и модерното, между личното и социалното.

Ролята на Нора, която се завръща след 15 години, за да се изправи пред миналото си, е поверена на невероятната Снежина Петрова. Неин достоен партньор на сцената е Цветан Алексиев (Торвалд). Участват още великолепните Бойка Велкова (Ан-Мари) и Радина Боршош (Еми).

 

Тази постановка не е просто продължение на Ибсеновата драма. Тя е съвременен поглед върху ролите на мъжа и жената в обществото. Той е поднесен с изключителна прецизност и дълбочина на психологическото изследване. Режисурата на Ясен Пеянков – артист, който оставя значима следа както в САЩ, така и у нас, обещава спектакъл с изтънчен

баланс между модерната интерпретация и класическата структура.

 

Пеянков е добре познат в света на театъра, не само като актьор и режисьор. Той е  част и от световноизвестната трупа на Steppenwolf в Чикаго – театърът, сред чийто основатели е Джон Малкович. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Крикор Азарян. От 1990 г. живее и работи в Чикаго, а от 2007 г. ръководи театралната катедра в Илинойския университет.

Билетите за „Куклен дом, втора част“ могат да бъдат закупени билетните каси на Народния театър, както и тук.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас