Калин Врачански и Севар Иванов се вглеждат отново в „Портретът на Дориан Грей“

Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров"

Калин Врачански и Севар Иванов се вглеждат отново в „Портретът на Дориан Грей“

Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров"
Сподели

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей“ се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Благоевград през март. За последно представлението,

номинирано за три награди „Икар“

през 2020 г. и с номинация за „Аскеер“ през 2019 г., е играно през 2022 г. Мариана Бонева бе отличена с награда за „най-добра женска роля“ от фестивала „Театър, обичам те“ в Хасково през 2019 г. за ролята си в спектакъла. Представлението бе селектирано за Международен театрален фестивал Joakim Inter Fest в Крагуевац, Сърбия.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за

култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа,

за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство, посочват от театъра в Благоевград.

„Портретът на Дориан Грей“ е по едноимения роман на Оскар Уайлд и е адаптиран от Джон О‘Конър и Мерилин Холанд. Преводът е на Деница Димитрова. Сценичната версия и режисурата са на Стайко Мурджев, дизайнът на пространството е дело на Теодор Киряков, Стайко Мурджев, Петя Боюкова и Владислав Илиев. Костюмите са дело на Петя Боюкова, а музиката – на Петър Дундаков. За хореографията и пластиката отговарят Станислав Генадиев, за видео дизайна – Владислав Илиев, а драматург и асистент – режисьор е Ирена Иванова.

В спектакъла участват

Севар Иванов, Калин Врачански, Теодор Ненов, Катя Иванова.

В ролите ще видим още Гергана Цакова, Пепа Манева, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Андраш Кончалиев, Борис Върбанов, Гринго-Богдан Григоров, Аладин Алиибрахим, Димитър Стойнов, Йордан Върбанов.

Обичаната постановка се завръща на сцената на театъра на 7 март. Проектът е реализиран с подкрепата на община Благоевград и община Гоце Делчев.

Актуално

Избрано за вас