Кои са големите победители на наградите „Тони“?

Снимка: Theo Wargo / Getty Images

Кои са големите победители на наградите „Тони“?

Снимка: Theo Wargo / Getty Images
Сподели

„Аутсайдерите“ – адаптация на класически роман за юноши, спечели награда „Тони“ за най-добър мюзикъл. „Стереофонично“ пък получи приза за най-добра пиеса, съобщиха световните осведомителни агенции. Церемонията по връчване на театралните награди се състоя в центъра ‘Линкълн“ в Манхатън, Ню Йорк.

Мюзикълът „Аутсайдерите“ е по едноименния роман на С. Е. Хинтън за враждата между улични банди през 60-те години в Оклахома. Съпродуцент на мюзикъла е Анджелина Джоли. Другият продуцент – Матю Риго, благодари на Хинтън в речта си с думите „Сузи, искам да кажа, че твоите история и послание за любовта и семейството промениха живота на всички ни“. 

„Стереофонично“ е пиеса по мотиви от живота и кариерата на членовете на групата „Флитууд Мак“.

Продукцията стана и големият победител на вечерта с общо пет награди.

Автор на пиесата е Дейвид Аджми.

Снимка: NINA WESTERVELT/CBS VIA GETTY

Специални гости на шоуто по връчването на наградите бяха Джей-Зи и Хилари Kлинтън. Тя е част от продуцентския екип на мюзикъла „Суфражетки“.

„Била съм на много сцени, но тази е специална“, коментира тя. Хилъри Клинтън беше посрещаната с овации при изненадващата си поява на 77-ата церемония на наградите „Тони“. Бившият държавен секретар на САЩ подчерта

историческото значение на явлението,

стоящо зад мюзикъла „Суфражетки“.

Алиша Кийс беше част от музикалната програма на вечерта с хита от 2009 г. „Empire State of Mind“. Мюзикълът „Хелс кичън“ е полуавтобиографична пиеса за нейния живот и кариера.

Малия Джой-Муун стана най-добра актриса, получавайки награда ‘Тони“ за „Хелс кичън“. Даная Таймър – част от екипа на „Аутсайдерите“, стана първата жена, спечелила „Тони“ за режисура на мюзикъл.

Шаная Тауб е едва

втората жена в историята на „Бродуей“,

написала, композирала и участвала в мюзикъл. Нейният мюзикъл ‘Суфражетки“ спечели наградата за най-добър текст, пише БТА.

Снимка: THEO WARGO/GETTY

Звездата от сериала „Наследници“ Джеръми Стронг получи първата си театрална награда „Тони“ за водеща главна мъжка роля за играта си в пиесата на Ибсен от 1882 г. „Враг на народа“.

Така Стронг вече е носител на „Еми“, „Златен глобус“ и „Тони“.

Звездата от филмите за Хари Потър – Даниъл Радклиф, спечели награда за роля в мюзикъл. Това е първият бродуейски трофей на Радклиф. Той беше отличен за участието си във „Весело“ („Merrily We Roll Along“).

Киша Луис, която играе ролята на учителка по пиано в „Хелс кичън“, също получи първата си награда „Тони“ след 40 години на сцената за второстепенна роля в мюзикъла.

Актуално