Мария Стефанова празнува 85-тия си рожден ден на сцената

Мария Стефанова в "Три високи жени", Снимка: Росина Пенчева

Мария Стефанова празнува 85-тия си рожден ден на сцената

Мария Стефанова в "Три високи жени", Снимка: Росина Пенчева
Сподели

Обичаната от поколения българи актриса Мария Стефанова, празнува своя 85-ти рожден ден на 9 октомври. В същата вечер, за 34-ти път, на сцената на Театър „Българска армия“ тя ще влезе в ролята на Реджина – „Кралицата майка“ от едноименната пиеса на Манлио Сантанели.

„Кралицата майка“ разказва за взаимоотношенията между майка и син. Разплита ги до такава степен, че изкарва на бял свят най-грозните тайни, най-хитрите капани и най-интимните събития в живота на двата персонажа, Реджина и Алфредо.

От спектакъла „Кралицата майка“; Снимка: Театър „Българска армия“

Реджина, от страх да не изгуби надмощието си, е готова да въвлече сина си във всевъзможни психологически игри, опитвайки се да затяга повече и повече оковите, които е положила на ръцете на Алфредо още в детските му години.

Мария Стефанова е артист, влюбен в театъра,

чиято мечта и до днес е да може да изиграе всяка от ролите си – настоящи и бъдещи, по подобаващ начин. Тя обича с цялото си сърце сцената, колегите и публиката си.

Мария Стефанова в „Три високи жени“, Снимка: Росина Пенчева

Мария Стефанова завършва ВИТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1960 г. при Моис Бениеш. Работи в театрите в Русе, Враца, Пловдив. Както и на сцените на Народния театър, Театър 199 и на Театър „Българска армия“. Член е на Съюза на артистите в България от 1960 година.

Мария Стефанова; Снимка: Miramar film

Мария Стефанова е носител на „Аскеер“ за женска роля за жената А в „Три високи жени“. Може да я гледате и  вОблог“ и „Нова земя“ на Народния театър и премиерната за 2023 г. пиеса „Оскар и розовата дама“ на Театър 199.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас