Мариус Куркински обикаля страната с турне с „Нашенец“

Снимка: "Гласове"

Мариус Куркински обикаля страната с турне с „Нашенец“

Снимка: "Гласове"
Сподели

Мариус Куркински започва национално турне с „Нашенец“. Това е моноспектакълът, с който през ноември миналата година актьорът отбеляза

30 години на театралната сцена,

припомнят организаторите.

Първата дата е на 19 февруари в Софийската опера и балет, където Куркински за първи път ще посрещне своята публика. На 16 март актьорът очаква почитателите си в зала 1 на НДК.

В представлението актьорът се превъплъщава в различни герои по произведения на хумориста Димитър Чорбаджийски, известен с псевдонима си Чудомир. На 25 март 2024 г. предстои да се навършат

134 години от рождението на българския писател.

На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории. Какво би бил този свят на трудности, главоблъсканици, амбиции и тревоги, без животворният полъх на хумора. Много от Чудомировите разкази са изградени като диалог или монолог. Неслучайно тези герои носят прозвището нашенци – нещо близко, което е и наше, присъщо и на нас, разказват от екипа на Мариус Куркински.

Снимка: Гласове

Турнето гостува на 22 февруари в Благоевград, на 24 февруари – в Бургас, 25 февруари – Добрич, Варна – 26 февруари, Русе – 27 февруари, Димитровград – 5 март, Сливен – 6 март, Ямбол – 7 март.

Мариус Куркински ще е специален гост на 30-ите Чудомирови празници в Казанлък – на 28 март. Следват Пловдив – 31 март, на 2 април е в Габрово, на 9 май – отново Казанлък, на 15 май – Разград, на 5 юни – Враца, на 9 юли – Велико Търново, на 10 юли – Шумен, и на 14 юли – отонов Бургас.

„Вече работим по подготовката за

голямо презокеанско турне на Мариус Куркински,

което предстои да се осъществи до края на 2024 година. Надявам се да имаме възможност да програмираме повече представления на „Нашенец“ в големите градове на САЩ и Канада. Тамошната публика очаква с голям интерес срещата си с обичания български актьор и режисьор“, каза театралният продуцент и мениджър Кирил Кирилов.

Актуално

Избрано за вас