На сцена „Дерида“ преподават „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час“

Снимка: Цвета Арнаутска

На сцена „Дерида“ преподават „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час“

Снимка: Цвета Арнаутска
Сподели

На 7 март от 19:00 на сцена Дерида, (ул. Цар Самуил 32, София) ще се представи интерактивният мултидисциплинарен спектакъл, обединяващ изкуство и наука Как да се превърнеш в Айнщайн за един час”.

Моноспектакълът, създаден и изпълняван от Димитър Узунов, обединява знанията и талантите на няколко популярни артисти и учени, които ще потопят публиката във

фантастичния свят на физиката

и ще я направят основен участник в действието. Автор на музиката е популярният и обичан музикант Никола Груев – Котарашки. Сценографията на видеото е дело на изявения Никола Налбантов, който наскоро бе

номиниран за наградата “Икар”.

Научен консултант и гласът на изкуственият интелект Айни е едно от най-разпознаваемите лица от сферата на астрономията и астрофизиката у нас –  доц. д-р Владимир Божилов.

Снимка: Цвета Арнаутска

Моноспектакълът „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” на Димитър Узунов, който ще видим и в главната роля, е забавен и увлекателен разказ за

креативността на един от най-изявените и творчески умове

на човечеството. Представлението разказва за принципите и причините, обуславящи гения му. Оказва се, че могат да бъдат приложени във всяка област на човешката дейност! В представлението ще видите и нагледен пример за това как креативният човешки ум може да впрегне AI технологиите дори в разказването на любопитна и интересна история като този спектакъл.

Авторите на спектакъла имат амбициозната задача да

превърнат всеки един от публиката в експерт по креативност.

“Много хора смятат, че да си креативен е трудно и е талант, който само някои късметлии притежават по рождение. Съвременната наука доказва, че това не е така. Креативността и креативното мислене са умения, които успешно може да развие всеки един от нас”, споделя Димитър Узунов.

Снимка: Цвета Арнаутска

Част от екипа на “Как да се превърнеш в Айнщайн за един час” са още актрисите Ванина Кондова и Елена Гамалова и операторът Радостин Найденов.

Билети за представлението могат да бъдат закупени онлайн в платформата на Ипейпро, както и на място, билетна каса Сцена Дерида.

Моноспектакълът „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” е продуциран от Арте Урбана Колектив. Представлението е официално подгряващо събитие на новия европейския проект “Please ASK!”, който обединява изпълнителските изкуства и различните сфери на науката. 

Актуално

Избрано за вас