Народният театър ще гостува на фестивала „Варненско лято“ с три спектакъла

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Народният театър ще гостува на фестивала „Варненско лято“ с три спектакъла

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"
Сподели

За поредна година спектакли на Народен театър „Иван Вазов“ ще бъдат представени в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. През 2024 г. той ще се проведе в периода 1 – 15 юни.

Фестивалът ще бъде открит на 1 юни от 19:30 ч. на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна със спектакъла на Явор Гърдев „Великденско вино“ от Константин Илиев. В него участват Владимир Пенев и Павлин Петрунов. За ролята си на Поп Кръстьо актьорът Владимир Пенев е отличен с

ИКАР 2023, АСКЕЕР 2023, наградата за ярки постижения

в областта на културата за 2023 г. на дирекция „Култура“ на Столична община в област „Театър“ и други. Билети можете да откриете ТУК.

На 2 юни от 19:00 ч. и на 3 юни от 19:30 ч. на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ гостите на фестивала ще могат да гледат спектакъла „Хага“ от Саша Денисова на режисьора Галин Стоев. Той е отличен с

ИКАР 2024 за най-добър спектакъл.

Участват актьорите Радена Вълканова, Кремена Деянова, Илиана Коджабашева, София Бобчева, Юлиан Вергов, Явор Вълканов, Христо Петков, Радина Кърджилова, Димитър Николов, Велислав Павлов, Дарин Ангелов, Христо Терзиев, Стелиан Радев, Пламен Димов и Васил Драганов. Спектакълът има и няколко номинации за наградите АСКЕЕР 2024 – за Водеща женска роля на Радена Вълканова, Поддържаща женска роля на Илиана Коджабашева. Кремена Деянова пък беше номинирана за дебют на ИКАР 2024. Билети за представлението са налични ТУК.

На 10 юни от 20:00 ч. и на 11 юни от 20:30 ч. моноспектакълът на Христо Мутафчиев – „Боже мой“, от Теа Денолюбова ще бъде представен в „Ретро клуб“ на Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) – Варна. Текстът на пиесата е

вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб

и е написан специално за Христо Мутафчиев. Теа Денолюбова  има номинации за награди ИКАР 2024 и АСКЕЕР 2024 в категория „Драматургичен текст“. Можете да си закупите билети за представлението ТУК.

Билети за спектаклите на Народния театър, които ще участват в Международния театрален фестивал „Варненско лято“, могат да бъдат закупени и от касите на ФКЦ – Варна и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

Актуално

Избрано за вас