Народният театър чества юбилеите на три обичани представления през май

Снимка: Росина Пенчева

Народният театър чества юбилеите на три обичани представления през май

Снимка: Росина Пенчева
Сподели

Народният театър „Иван Вазов“ отбелязва юбилеите на три свои камерни представления през тази седмица.

На 11 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ за 100-ен път ще бъде представен спектакълът „Три високи жени“ от Едуард Олби на режисьора Стефан Спасов. Той е със специалното участие на Мария Стефанова, която си партнира на сцената с Виктория Колева, Радина Боршош/Василена Винченцо и Явор Вълканов.

Спектакълът разказва за три жени, които ни убеждават, че

всяка житейска възраст има своята истина,

че всеки има своите поводи за обида, неразбиране и безпокойство, но и че всеки има право на любов, разбиране и прошка. Преводач на текста е Гергана Дойнова, сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, а музиката – на Теодосий Спасов.

Снимка: Народен театър „Иван Вазов“

На 12 май от 19:00 ч. Народният театър ще посрещне на своята Камерна сцена гостите на 50-ото представление на спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов на режисьора Бина Харалампиева. Участие в него взимат Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Богдан Бухалов и Неделин Найденов. В сгъстения от болка въздух на сцената този спектакъл задава въпроси, които често нямат еднозначен отговор, затова и продължават да ни вълнуват.

Сценичната версия на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ е на Юрий Дачев и Бина Харалампиева. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова. Музиката е на Асен Аврамов.

На 12 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде 150-ото представление на спектакъла „Две“ от Таня Шахова на режисьора Юрий Дачев. Спектакълът разказва за

две велики поетеси – Елисавета Багряна и Дора Габе,

чиято история е изтъкана от светли спомени и мрачни предчувствия. Участват актрисите Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова. Сценографията и костюмите са на Радина Близнакова, а музиката – на Асен Аврамов.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от касите на Народен театър „Иван Вазов“, както и онлайн ТУК.

Актуално

Избрано за вас