Ник Джонас и Адриен Уорън с главни роли на Бродуей

Снимка: Norman Jean Roy

Ник Джонас и Адриен Уорън с главни роли на Бродуей

Снимка: Norman Jean Roy
Сподели

Ник Джонас и Адриен Уорън ще се включат в първата по рода си бродуейска постановка на „Последните пет години“ на Джейсън Робърт Браун.

Мюзикълът, разглеждащ разцвета и разпадането на една романтична връзка, е поставен за първи път в чикагския театър Northlight през 2001 г. По-късно е представен на Бродуей и e вдъхновeн от филм от 2014 г. с участието на Анна Кендрик и Джеръми Джордан. В новата постановка Джонас ще се превъплъти в образа на начинаещ автор на име Джейми, а Уорън ще играе амбициозна актриса на име Кати.

Шоуто за двама души проследява как те се влюбват и разлюбват в продължение на пет години.

Уорън печели награда „Тони“ за невероятното си превъплъщение в ролята на Тина Търнър в „Тина: Мюзикълът за Тина Търнър“. Номинирана е за „Тони“ и за поддържащата си роля в „Shuffle Along“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nick Jonas (@nickjonas)

Браун е автор на музиката, текста и книгата за „Последните пет години“. Той е носител ѝ на наградата „Тони“ за филмите „Парад“ и „Мостовете на Медисън Каунти“.

Режисьор на „Последните пет години“ ще бъде Уитни Уайт. Тя наскоро ръководеше нашумялата продукция „Африканската плитка на Джаджа“. Спектакълът ще бъде открит на Бродуей през пролетта на 2025 г.

„Последните пет години“ е един от най-великите оригинални американски мюзикъли в канона.

„Не бих могъл да бъда по-развълнуван да го пренеса на Бродуей за първи път с Ник и Адриен. Двама силни изпълнители и любители на театъра“, каза Уайт.

Актуално