„Островът на съкровищата“ дебютира на плевенска сцена

Снимка: Драматичен театър Плевен

„Островът на съкровищата“ дебютира на плевенска сцена

Снимка: Драматичен театър Плевен
Сподели

„Островът на съкровищата“ е премиерният спектакъл на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Той е създаден по едноименния роман на Робърт Л. Стивънсън и е подходящ за деца, тийнейджъри и възрастни, семейства и приятели, които

искат заедно да преживеят най-приключенския пиратски сюжет,

съобщава БТА, позовавайки се на театъра.

Адаптацията на романа и режисурата са дело на Денис Симеонов, сценографията и костюмите са на Ясмин Манделли. Композитор е Милен Апостолов, текстът на песните е на Момчил Коритаров.

В „Островът на съкровищата“ участват седемнадесет актьори от трупата на Плевенския театър, които

пренасят зрителите в 18 век – златната епоха на карибските пирати.

В ролите почитателите на театралното изкуство ще видят Милена Ерменкова (Торосян), в ролята на момчето – Джим Хокинс, а също Адриан Филипов, Валентин Василев, Васил Витанов, Генади Николов. Също и Диана Ханджиева, Елица Анева, Ива Николова, Иван Жунтовски, Иван-Александър Дойчев, Мариан Дулчев, Мариела Богданова, Мариета Калъпова, Мариян Стефанов, Марияна Петрова, Николай Стойчев, Сергей Константинов.

В центъра на събитията е една мистериозна карта, случайно попаднала в ръцете на младо момче. Тя повлича богати и бедни, пирати и благородници, алчни и идеалисти, папагал и еднокрак главатар, готови на всичко, за да намерят Карибския остров и пиратското съкровище, казват създателите на спектакъла.

На 15 и 16 май са двете премиерни представления на сцена „Александър Гюров“.

Снимка: Драматичен театър Плевен

През този месец предстоят още две премиери в ДКТ „Иван Радоев“. На 27 май ще бъде представен спектакъла „Съкровището на Силвестър“ от Анжел Вагенщайн. Режисьор е Асен Блатечки.

Детската театрална студия също ще представи свое премиерно представление – „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников, режисьор е Ива Николова. То може да бъде гледано на 20, 21 и 22 май.

През юни ще се състои очакваната премиера и на „Госпожица Юлия“, отложена през април заради заболяване на актьор.

Билети за „Островът на съкровищата“ може да намерите тук.

Актуално

Избрано за вас