Пътят към успеха минава през „Кастинг“ в НАТФИЗ на 18 януари

Снимка: НАТФИЗ

Пътят към успеха минава през „Кастинг“ в НАТФИЗ на 18 януари

Снимка: НАТФИЗ
Сподели

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще представи за втори път на сцена авторския мюзикъл на Борис Лапшов„Кастинг“.  Той ще се проведе на 18 януари от 19.00 ч. на Голяма сцена на Театър „НАТФИЗ“. Под режисурата на Пенко Господинов студентите ще изпълнят 16 от най-обичаните български парчета. На сцената ще прозвучат песни на Дони и Момчил, Графа, Стенли, Стефан Вълдобрев, „Авеню“, Любо Киров, „Остава“ и други обичани български изпълнители.

“Кастинг” е първият по рода си оригинален български мюзикъл, построен по схемата на западните мюзикъли и класическата им структура. Ще бъде реализиран като дипломен спектакъл на класа на проф. д-р П. Господинов.

Снимка: НАТФИЗ

Идеята, сюжетът и диалозите са на Борис Лапшов, завършил Кралската музикална академия в Лондон с магистратура – Мюзикъл. Целта на работата върху този рядък за българската сцена жанр е да се изгради спектакъл по правилата, по които го правят в страните с дългогодишни традиции в сферата. Чрез него ще бъде предоставена възможност и на дипломантите да разкрият своите актьорски, вокални и танцови качества, които са развили по време на обучението си.

Сюжетът се базира на истории, свързани с мечтите за успех на младите артисти и сблъсъкът им с реалността. Обявен е кастинг за мюзикъл, на който всеки ще бъде предизвикан на покаже скритата си страна. Историята е свързана с любов, раздяла, амбиции, успехи и провали. Тя е разказ за това как миналото предопределя бъдещето. Мюзикълът използва едни от най-популярните и обичани български песни в неочакваните обстоятелства на живота. Пътят към успеха е влакче на ужасите. Дръжте се здраво, защото ще друса!

Билетите за спектакъла вече са в продажба. 

Актуално